Lidl ürün yelpazesini tersine çeviriyor: gelecekte hayvansal kökenli ürünlerin oranı azaltılacak. Tüketiciler şimdi ne gibi değişiklikler bekleyebilir?

Süpermarketlerin ve indirim mağazalarının raflarında giderek daha fazla vejetaryen ve vegan ürün görüyorsunuz. Süt alternatiflerinden et ikamelerine ve hijyen ürünlerine kadar et ya da diğer hayvansal ürünler içermeyen gıdaların yelpazesi artık çok geniş.

İndirim marketi Lidl şimdi ürün yelpazesini değiştirmek istiyor ve ürün yelpazesindeki hayvansal protein oranını azaltacağını duyurdu. Bu haber "Lebensmittelzeitung" tarafından bildirilmiştir. Alman pazarının baş alıcısı Christoph Graf'a göre bu adım "alternatifsiz". "Çünkü ikinci bir gezegen yok" diye açıkladı Berlin'deki "Yeşil Hafta" ticaret fuarında.

Lidl: Ürün çeşitliliğindeki değişiklik 'alternatifsiz'

"Gezegensel sınırlarımız" göz önünde bulundurularak, dünyanın kaynakları on milyar insana yetecek şekilde beslenilmelidir. Bu nedenle, et oranı ve dolayısıyla hayvansal kaynaklı ürün yelpazesi önemli ölçüde azaltılmalıdır.

Graf, bunun Lidl için bir rekabet avantajı haline bile gelebileceğini söylüyor: "Bence genç nesil bu konuya eğildiğimizi görmekten memnun." Satışlarda hemen bir artış beklenmese de, müşteriler değişen ürün yelpazesini "farklılaştırıcı bir özellik" olarak algılayabilir.

"Avrupa ve dünya bize bir ülke olarak bakıyor"

İndirim mağazasının ürün yelpazesinde bitkisel proteinlerin payı artık "sürekli olarak artırılacak". Graf, yeni stratejiyi tüketiciyle buluşturmak için Lidl'in özel tema haftaları planladığını söyledi. Bununla birlikte, şirket müşterilerinin diyetini dikte etmek değil, onları motive etmek istiyor.

Graf'a göre indirim şirketi aynı zamanda daha fazla bitki bazlı ve daha az hayvan bazlı ürünlere yönelik adımla rekabeti motive etmek istiyor: "Amacımız sadece Lidl'in müşteriye olumlu görünmesini sağlamak değil, aynı zamanda bir şeyleri değiştirmek istiyoruz. Başkaları da bu kervana katılırsa, işimiz kolaylaşır. Yalnız olduğumuzda bu durum bazen karmaşık bir hal alıyor." Satın alma, tüm Alman perakende sektörünün bir şeyler yapmakla yükümlü olduğunu düşünüyor. Graf: "Çünkü Avrupa ve dünya bize bir ülke olarak bakıyor."

Kaynak: t-online.de