"Sokağa çıkma yasağı" ilan edilerek askeri operasyonun başlatıldığı Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 3 gün önce helikopterlerden atılan yangın topları sonucu çıkan yangın sürüyor. Sise (Yolçatı) köyü başta olmak üzere Lice'nin geneline yayılan yangın genişleyerek büyüyor. İlçe kırsalındaki yangının söndürülmesi için yapılan tüm girişimler ise geri çevriliyor.

Lice kırsalında askerlerin neden olduğu yangınlara müdahale edilemezken, Tepe Karakolu ile Goma Pirê köyü arasındaki 3 farklı bölgeyi de alevler sardı.

Sise (Yolçatı) bölgesinde yükselen duman gökyüzünü kaplarken, Angûl ile Derxust köyü arasında kalan kırsal alan ve köylerdeki yangın da her dakika büyüyor. 

CUDİ DAĞI

Öte yandan Şırnak’a yönelik saldırılarını sürdüren devlet güvenlik güçleri, Cudi Dağı'nı bombalamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde savaş uçakları tarafından bombalanan Cudi Dağı'na, bu kez de Balveren Milli Karakol Komutanlığı'ndan top atışları yapılıyor. Bombardıman ve top atışları sonucu Cudi Dağı'nda bulunan ormanlık alanlarda yangın çıktı. Hızla büyüyen yangın Şırnak’ın kırsal kesimlerine de ulaşarak devam ediyor.