Lice Adaletini Arıyor Platformu, sanıkların ilk defa mahkemeye katılarak mağdurlarla yüzleşeceği Lice katliamı davasının 1 Haziran'da görülecek duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

Lice Adaletini Arıyor Platformu, 1 Haziran'da İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek Lice katliamı davasının ikinci duruşmasına katılım çağrısı yapmak amacıyla Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklamayı yapan İHD MYK üyesi Abdulselam İnceören, 21 yıl önce 30 bin nüfusu olan Lice ilçesinde köylerin yakılıp yıkılmasıyla ilgili davanın İzmir'de görülmeye başlandığını belirterek, faillerden şimdiye kadar hesap sorulmadığını ve davanın sürüncemeye bırakıldığını kaydetti.

İnceören, Lice olaylarından dolayı tutuklanarak cezaevine konan ve ömür boyu hapis cezası verilen hasta tutsak M. Emin Özkan'ın da durumuna dikkat çekti. Davanın bir türlü sonuçlanmadığını ve Özkan'ın her an yaşamını yitirebileceğini vurgulayan İnceören, "Aynı durumda olan Ergenokon ve Balyoz sanıklarının yargılamaları bile yapılmadan salıverilmeleri adaletin terazisinin ne kadar kaçtığının göstergesidir" diye belirtti.

İnceören, hakikatler ile yüzleşmenin barışın teminatı olduğunu belirterek, davanın İzmir'de 1 Haziran tarihinde görüleceğini hatırlattı. İnceören, "1 Nisan'da görülen ilk duruşmada bin 500 mağdurun müdahillik için başvurduğu davanın ikinci duruşmasında sanıklar ilk defa mahkemeye katılacak ve mağdurlarla yüzleşeceklerdir" dedi.

İnceören STÖ ve siyasi partilere seslenerek, "Bundan dolayı hakikat ve yüzleşme çalışması, deneyimi olan, demokrasi ve insan haklarını önemseyen siz değerli kurum, kuruluş ve şahsiyetleri hakikatlerin açığa çıkması noktasında İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.00'da görülecek Lice katliamı davasında mağdurlarla dayanışmaya ve gözlemci olarak davayı takip etmeye davet ediyoruz" çağrısında bulundu. (DİHA)