Çarşamba akşamı konuşan sahil güvenlik birimi adına konuşan Eyüp Kasım, batan bottaki 29 göçmenin Trablus açıklarında kurtarıldığını duyurmuştu.
Kasım, plastik botun kapasitesinden fazla insan taşıdığı için patladığını ve su alarak battığını açıklamıştı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Libyalı yetkililer çarşamba akşamı botun batmasının ardından 97 kişinin kaybolduğunu duyurmuştu.

Diğer 7 kişi de sabaha kadar süren çalışmalarda kurtarıldı. Bugün öğlen bir açıklama yapan deniz kuvvetleri, 90 göçmenin öldüğünü duyurdu.

Libya, Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşmak isteyen göçmenlerin sık kullandığı geçiş noktalarının başında geliyor.

9 AYDA 3.740 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

İnsan kaçakçıları ise göçmenleri para karşılığında aşırı kalabalık botlar ve gemilere bindirdikten sonra gemiye yalnızca uluslararası karasularına çıkmaya yetecek kadar mazot dolduruyor.

Kaçakçılar, göçmenlere uluslararası kurtarma gemileri tarafından kurtarılacaklarını söylüyor.

Akdeniz'de 2016'nın ilk 9 ayında yaşamını kaybedenlerin sayısı büyük bir artışla 3 bin 740'a ulaştı.

Bu sayı, 2015'in tümünde yaşamını yitirenlerin sayısına denk. Bu artışın en büyük nedeni olarak ise Türkiye ile Avrupa Birliği arasında Mart ayında imzalanan sığınmacı anlaşması gösteriliyor.

Ege Denizi üzerinden Yunan adalarına geçişlerin varılan anlaşma sonrası durmasıyla, göçmenler Avrupa'ya gidebilmek için Kuzey Afrika rotasını kullanmaya başlamışlardı.

Libya'da 2011'de başlayan isyanların ardından oluşan siyasi istikrarsızlık, insan kaçakçılarıyla mücadeleyi zorlaştırıyor.