Libya'nın doğusunda yaklaşık 2 yıldır alıkonulan 7 Türkiye vatandaşı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Katar İstihbarat Teşkilatı'nın ortak çalışmalarıyla yurda getirildi.

Dışişleri Bakanlığı ve MİT tarafından yürütülen çalışmalar sonucu; Libya'da yaklaşık 2 yıldır tutulan İlker Sağlık, Doğan Kıssa, Nurettin Çalık, Halil Gözel, Ahmet Selvi, Hidayet Yaprak ve Abdul Samet Akçay, Türkiye'ye getirildi.

Operasyona; Katar İstihbarat Teşkilatı'nın da destek verdiği belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bu süreçte, vatandaşlarımızın durumu, Trablus Büyükelçiliğimiz ve Milli İstihbarat Teşkilatımız başta olmak üzere tüm ilgili birimlerimiz ve kurumlarımız tarafından etkin bir eş güdüm ve iş birliği içinde sürekli olarak takip edilmiş, vatandaşlarımızın salimen serbest kalmaları için yoğun gayret sarf edilmiştir" denildi.

ERDOĞAN TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da Türkiye'ye getirilen vatandaşlarla telefonda görüştüğü bilgisinin verildiği açıklamanın devamında, "Vatandaşlarımızın serbest bırakılması sürecine katkı sağlayan tüm ilgili kurumlarımız başta olmak üzere Libya ve Katar hükümetlerine teşekkür ediyoruz" denildi.

LİBYA'NIN DOĞUSUNA HAFTER KOMUTANLIK EDİYOR

Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrildiği 2011'de başlayan iç savaş sürüyor. Libya'nın doğusundaki güçlere; Halife Hafter komutanlık ederken Trablus ve Sirte gibi batısındaki şehirleri Türkiye tarafından da desteklenen Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından yönetiliyor.