Milli Eğitim Bakanlığı, MEB, tarafından her sene 8. sınıf öğrencilerimiz için Liseye Giriş Sınavı olarak uygulanan LGS sonrasında lise tercih işlemleriniz için hazırlanmış yeni, güncel bir sistem hakkında bilgilendirme yazısıdır. Değerli öğrenciler ve değerli velilerimiz. Bu yazımızda sizlere LGS'ye hazırlanan öğrencilerimiz için tasarlanmış LGS Tercih robotu hakkında bilgilendirme yapacağız. Sadece 8. sınıf öğrencileri için hazırlanmış LGS tercihleri sitesinden Türkiye'deki tüm liseleri bulabilir ve bu liselerle ilgili merak ettiğiniz her bilgiye ulaşabilirsiniz. Değerli öğrenci ve velilerimiz 8. sınıf sonrası Lise tercihleri işlemlerinde ter dökmektedirler. Bu tercihler çocuklarımız için oldukça önemli bir aşama olmakla birlikte onların geleceği için önemli bir adımdır da.

LGS Tercih Robotu ile istediğiniz okulları bulun!

LGS Tercih Robotu[/caption] LGS tercih robotumuz üzerinde birçok kritere göre arama yapabilir size ve puanınıza uygun en iyi liseleri bulabilir, tercihlerinizi oluşturabilir ve sonrasında tercih listenizi yazdırabilirsiniz. Tercih listenize kolayca okul ekleyebilir ya da eklediğiniz okulu rahatlıkla tercih listenizden kaldırabilirsiniz. LGS tercih motoru üzerinden okul arama yapabilir ve taban puanı, yüzdelik dilimi, okulun bulunduğu ilden, ilçeden, sınav türüne ve çok daha fazla arama filtresine göre okulları listeleyebilir ve ihtiyaç duyduğunuz okulları kolayca bulabilir ve bu okulları tercih listenize ekleyebilirsiniz. Tercih listenizi oluşturmak için hazırlanan bu sistemi kullanmak oldukça basit ve hızlı.

LGS Puan Hesaplama ile sonuçlarınızı kontrol etmeyi unutmayın!

LGS Tercih işlemleriniz öncesinde sınava hazırlanırken de HangiSoru yanınızda. LGS'ye hazırlanırken deneme sınavlarına giren öğrencilerimiz için en önemli dönütlerden birisi hiç kuşkusuz bu sınavlardan aldıkları puanlar, sonuçlardır. Öğrencilerimiz, deneme sınavlarından aldıkları puanları MEB ile birebir uyumlu olarak şekilde geliştirdiğimiz lgs puan hesaplama robotu ile öğrenebilirler. Yine sınava hazırlık aşamasında LGS deneme sınavları, online LGS testleri ve daha fazla LGS dokümanlarını HangiSoru.com'da bulabilir ve gerek online olarak çözebileceğiniz LGS test ve denemelerini site üzerinden çözebilir gerekse bilgisayarınıza indirebileceğiniz deneme sınavlarını, testlerini kolayca indirebilir çözmeye başlayabilirsiniz.