LGBTİ+’lerin sosyal hayatta yer almalarının önündeki zorluğun aşılması, birlikte güçlenmenin sağlanması amaçlarıyla yarından itibaren 14.30-16.30 saatleri arasında her Pazar SPoD’da “açılma” konuşulacak.

LGBTİ+’lerin sosyal hayatta yer almalarının önündeki zorluğun aşılması, birlikte güçlenmenin sağlanması amaçlarıyla yarından itibaren 14.30-16.30 saatleri arasında her Pazar SPoD’da “açılma” konuşulacak. LGBTİ+’lerin hikayeleri dinlenecek.

Derneğin etkinlik sayfasındaki metinde “Ta en başından bugüne LGBTİ örgütlerinin ilk ve en önemli amacı LGBTİ'lerin açılmalarını, yani kendilerini tanıtıp anlatarak varoluşlarıyla barışmalarını ve özgüvenlerini yeniden kazanmalarını sağlamak oldu” bilgisine yer veriliyor.

Daha önceki senelerde Lambdaistanbul’da düzenlenen açılma toplantıları, bu sene 3 Temmuz’dan itibaren her pazar SPoD ofisinde gerçekleşecek.

SPoD’tan Mehmet Akın, LGBTİ’lerin sosyal hayatta yer almalarının hala daha çok zor olduğunu söyleyip birlikte güçlenilmesi adına açılma toplantılarını düzenlediklerini ifade etti.

Onur Yürüyüşleri’nin polis ve çeşitli gruplar tarafından engellenmesinin ardından açılma toplantılarına katılımın fazla olacağını belirten Akın, toplantıların düzenlenmesi için yoğun bir talep olduğunu, bu toplantılarla birlikte insanların gelip kendilerini rahat ve güvende hissedecekleri bir alan yaratmış olacaklarını söyledi. Akın, toplantılarda moderatörlük görevini üstlenecek on kişinin çeşitli eğitimlerden geçtiğini sözlerine ekledi.

(Kaynak: Bianet)