Deniz Güneş / Demokrat Haber

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, LGBTİ Onur Haftası’nı hedef aldığı yazısında, “Eşcinseller kendilerini açıklayarak namuslu ve onurlu insanların aralarına katılamaz” iddiasında bulundu.

Havuz medyasında, “duayen ilahiyatçı” olarak lanse edilen Hayrettin Karaman, eşcinsellere yönelik olarak nefret söylemine varan ifadelere yer verdiği ve Yeni Şafak gazetesinde bugün yayımlanan yazısıyla, 22-28 Haziran’da düzenlenecek olan 23. LGBTİ Onur Haftası etkinliklerini ve LGBTİ bireyleri hedef gösterdi.

GAYRİMÜSLİMLERİ, ALEVİLERİ VE ATEİSTLERİ YOK SAYDI

Makalesinde ayrımcı ifadelere yer veren Karaman, ülkedeki Ermeni, Rum, Süryani-Asuri, Yahudi, Ezidi gibi gayrimüslim toplumların, Alevilerin ve ateistlerin yok sayılmasını meşrulaştıran, “Müslüman Türkiye” söylemine de atıfta bulunarak, “Kimse unutmasın ki halkımızın kahir çoğunluğu Müslümandır” iddiasını savundu.

“YÜZ KIZARTICI FİİL, TİKSİNTİ İLE KARŞILANIR!”

Karaman yazısında, “Bu ülkenin düzeni laik, seküler, liberal demokrat vs. olabilir, ama kimse unutmasın ki halkımızın kahir çoğunluğu Müslümandır, eşcinselliği ahlaksızlık olarak kabul eder, eşcinseller kendilerini açıklayarak namuslu ve onurlu insanların aralarına katılamazlar, yaptıkları ‘kabahat’ yüz kızartıcı bir fiil olarak tiksinti ile karşılanır” ifadelerine yer verdi.

ONUR HAFTASI’NI “SAVAŞ İLANI” OLARAK LANSE ETTİ

Dünyanın birçok ülkesinde yapılan sosyal etkinlikler ve yürüyüşlerle kutlanan Onur Haftası’na ilişkin düzenlenecek olan etkinliklerin “toplumun ahlakına” karşı savaş ilan etmek olduğunu iddia eden Karaman yazısında, “Savaşı onlar başlatınca da görmeleri muhtemel olan tepkiden şikâyet etmemeleri gerekir” ifadesine yer vererek Onur Haftası etkinliklerini açıkça hedef gösterdi.

NEFRET SÖYLEMİNDE SINIR TANIMAYAN VAHDET VE YENİ AKİT’İ SAVUNDU

LGBTİ Onur Haftası kapsamında yapılacak olan etkinliklere katılmak üzere Türkiye’ye gelen Boston Eşcinsel Erkek Korosu’na Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacağına değinen Karaman yazısında, ayrımcı yayın politikalarıyla tanınan Vahdet ve Yeni Akit gazetelerini savunarak şu ifadelere yer verdi:

“28 Haziran günü de bir yürüyüş yapacaklarmış, kendileri buna “onur yürüyüşü” diyorlar. Sözcü ve savunucularının ifadesine göre homofobik ve gerici haberleriyle bilinen Vahdet, Yeni Akit, Yeni Şafak gibi gazeteler onları hedef gösteriyormuş, Zorlu PSM’nin yapmak istedikleri konsere kapılarını kapatmasına da bunlar sebep olmuşlar.”