9 Ekim Pazar günü Hak Eşitlik Varoluş için LGBTİ Derneği (Hevi LGBTİ)'nin Van'da yapacağı "Mülteci LGBTİ'ler ve Sorunları" adlı panel sosyal medyada linç kampanyasına maruz kaldı.
 
Hevi LGBTİ aktivistlerinin Van'da yapacağı panel haberi ardından, sosyal medya üzerinden Hevi LGBTİ aktivistleri öldürmekle tehdit edilirken, panelin yapılmasına izin vermeyecekleri de dile getirildi.
 
Van'da yapılacak olan "Mülteci LGBTİ'ler ve Sorunları" adlı panel için valilikten izin alan Hevi LGBTİ aktivistleri, panelin yasal yapılacak olmasına rağmen tehditlerin devam ettiğini dile getirdi. Sosyal medya üzerinden paneli hedef alan saldırganlara Akit Gazetesi yaptığı haberle destek verdi.
 
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
 
Hevi LGBTİ aktivistlerini teşhir eden ve hedef haline getirenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren aktivistler, "Biz burada yasal bir toplantı yapacaktık. Bizi hedef haline getirdiler. Başımıza bir şey gelirse öncelikle devlet, Akit Gazetesi, sonra da sosyal medya üzerinden bizi hedef haline getirenler sorumludur. Elimizde tehditlere ilişkin telefon numaraları var. En yakın zamanda savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Tüm demokrasi güçlerini bizimle dayanışmaya çağırıyoruz" dediler. (Giray Poyraz / Demokrat Haber)