Uluslararası Af Örgütü, ODTÜ öğrencilerinin, 12 Mayıs’ta kampüste gerçekleştirmeyi planladığı Onur Yürüyüşü’ne izin verilmesi ve Ankara’daki tüm LGBTİ+ temalı etkinliklere uygulanan genel yasağın kaldırılması için acil eylem başlattı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinin her yıl düzenlediği Onur Yürüyüşü’nün bu yıl 12 Mayıs’ta kampüste gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

LGBTİ+ öğrenci grubu ve yürüyüşü düzenleyenlerin oluşturduğu ODTÜ LGBTİ dayanışma grubu 12 Mayıs’ta yapılması planlanan Onur Yürüyüşü hakkında Ankara Valiliği'ni Nisan ayı başında bilgilendirdi. Valilik ise ‘provokasyon’ tehlikesi nedeniyle hem festivalin hem de yürüyüşün yapılamayacağını söyledi.

Ankara Valiliği ve üniversite yetkililerine çağrıda bulunan Uluslararası Af Örgütü, başlattığı acil eylem kampanyasıyla hem yürüyüşün gerçekleştirilmesini güvence altına almayı hem de Ankara’daki tüm LGBTİ+ temalı etkinliklere yönelik genel yasağın kaldırılmasını talep ediyor.

Ankara Valiliği’nin Kasım 2017’de Ankara’daki tüm LGBTİ+ temalı etkinliklere getirdiği süresi belirsiz genel yasağın barışçıl toplanma hakkına yönelik hukuka aykırı bir sınırlandırma olduğunu belirten UAÖ, bu yasağın kaldırılmasını istiyor