10 yıldır tek kişilik hücrede tutulan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuklu trans Esra Arıkan için arkadaşları bir dayanışma inisiyatifi kurdular.

Arkadaşları, Esra Arıkan ile dayanışmak için herkesi 23 Eylül Cuma günü 'Tita Dayanışma Partisi'ne çağırdı.

Müebbet hapis cezasına çarptırılan Esra Arıkan, geçiş süreci için gerekli ameliyatları olamıyor ve estetiklerini yaptıramıyor.

10 yıldır tekli hücrede tutulan Esra Arıkan, meme estetiği olmadığı için gardiyanların tacizlerine ve alaycı söylemlerine maruz kalıyor.

“Tek bir umut ile yaşıyorum o da pembe kimliğime kavuşmak” diyen Esra Arıkan’ın gerekli operasyonları geçirebilmesi için arkadaşları bir dayanışma inisiyatifi kurdular.

Sosyal medyada “Trans Kadın Esra ile Dayanışma İnisiyatifi” ismi ile kurulan grup, Esra Arıkan’ın ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için herkesi dayanışmaya çağırıyor.

İnisiyatif üyeleri, 23 Eylül Cuma günü Bigudi isimli gece kulübünde “Tita Dayanışma Partisi” başlığıyla düzenleyecekleri dayanışma partisinden elde ettikleri geliri, meme ameliyatı için Esra Arıkan’a gönderecek.

İnisiyatif üyeleri, Esra Arıkan ile dayanışmak isteyen ancak partiye katılamayacak olanların da Esra Arıkan ile mektup arkadaşı olabileceğini ve banka hesapları üzerinden maddi destekte bulunabileceklerini belirtiyorlar.

Esra Arıkan, daha önce tutuklu bulunduğu Samsun ve Menemen cezaevlerinde de tecrite ve ayrımcılığa uğramıştı.

İnsan Hakları Derneği Cezaevi Komisyonu’nun düzenlediği “F Oturmaları” toplantılarında LGBTİ ve kadın hakları aktivistleri geçtiğimiz yıl 22 Ağustos’ta dayanışma için bir araya gelmişlerdi.

Tita Dayanışma Partisi için ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

(Kaynak: Pembe Hayat)