8 Mart hazırlıkları için bugün Livorno Pub’da bir araya gelen Pembe Hayat, Kaos GL, Liseli LGBTİ aktivistleri ve Sportif Lezbon oyuncuları kahvaltının ardından döviz ve slogan atölyesi düzenledi.

Düzenlenen atölyede seks işçilerinin haklarından lezbiyen varoluşlara, trans kadınların geçiş süreçlerinde yaşadıkları ayrımcılıklardan biseksüel aşklara ve bedenlerin özgürlük mücadelesinden barış talebine birçok döviz ve slogan ortaya çıktı.

Trans, Biseksüel ve Eşcinsel kadınlar “Bedenlerimizin üzerindeki savaşa da karşıyız. Savaşlar yalnızca silahlarla yürütülmüyor, bedenlerimiz görmezden gelinerek, fantezi nesnesi gibi gösterilerek ve varoluşumuza yapılan saldırılar ile de günlük hayatımızın bir parçası olan savaşa dur demek için 8 Mart’ta alanlarda olmaya çağırıyoruz” diyerek sokakları terk etmeyeceklerini belirtiyorlar.

Aktivistler geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden aktivistler Zeliş Deniz’i ve Doğa Asi Çevik’i de mücadelelerinde yaşatacaklarını belirterek döviz ve sloganlarıyla isimlerini alanlara taşıyacaklarını belirttiler.

(Kaynak: Pembe Hayat)