Pakistantrans aktivistler, trans dostu bir cami inşa etmek için bir araya geliyor.

Suudi Arabistan’ın translara Umre’yi yasaklamasının ardından bu Müslüman trans camiası başta olmak üzere uluslararası kamuoyunda oldukça ses getiren bir haber oldu.

İslamabad şehrinde bulunan Bari İmam bölgesi yakınlarına inşa edilmesi planlanan cami için translar bir bağış kampanyası başlattı.

Caminin yapılması hem transların ayrımcılığa uğramadan ibadet edebilecekleri bir yer sağlayacak hem de burada bir araya gelip el becerilerini geliştirebilecekleri atölyeler kurabilecekler.
 
Bu girişimin arkasında SAFAR (Shemale Association for Fundamental Rights) isimli bir trans örgüt bulunuyor. Transların temel hakları için mücadele eden SAFAR’ın kurucusu trans aktivist Nadeem Kashish "Burada yapmaya çalıştığımız şey aynı zamanda, İslam’ın eşitlik mesajını yaymaktır. İslam’da herkes eşittir, hiç kimse inanç, renk veya cinsiyet bakımından kimseden daha büyük değildir. Yaymaya çalıştığımız eşitlik mesajı herkes için, bu caminin herkes için açık olmasını istiyoruz” dedi.
 
Kashish açıklamasına şöyle devam etti: “10 yıldır makyaj sanatçısı olarak çalışıyorum. Ancak topluluğumuzdaki herkes iş bulamayabiliyor. Transların sokaklarda dilenmelerini görmeyi sevmiyorum. İşsizlik sebebiyle dua etmek zorunda kaldık. Çeşitli okullardan mezun olan arkadaşlarımız var. Bu camiyi açarak insanların, translara bakış açılarını değiştirmek ve transların uğradığı ayrımcılığı sona erdirmek istiyoruz.”

Bu fikir birkaç ay önce ibadet etmek için camiye giden translara izin verilmemesi ve hakaret edilmesi üzerine ortaya çıkmıştı.

Daha önce Endonezya’da da trans kadınlar kendi ibadethanelerini kurmuştu.

(Kaynak: Pembe Hayat)