Müslüman Anadolu Gençliği ve Alperen Ocakları Vakfı, İstanbul Trans Onur Yürüyüşü’ne ilişkin tehdit içeren açıklamalarda bulunmuştu.

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD LGBTİ), İstanbul’da düzenlenecek Onur Yürüyüşlerini tehdit eden kişiler, Müslüman Anadolu Gençliği ve Alperen Ocakları Vakfı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç İşlemeye Tahrik (TCK md 214), Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama (TCK md 216), Kanunlara Uymamaya Tahrik (TCK md 217), Tehdit (TCK md 106)  ve Ayrımcılık (TCK md 122) suçlarından yapılan suç duyurusunda, Onur Yürüyüşünün Türkiye’de 15 yıla yakın bir süredir yapıldığı ve yüz binlerce insanın katıldığı belirtildi.

LGBTİ’lere yönelik gerçekleşen Orlando katliamının da hatırlatıldığı suç duyurusunda, Türkiye’de de bazen siyasal iktidar bazen basın bazen de tanınan kişiler eliyle, sürekli olarak LGBTİ'ler üzerinde bir nefret dalgası yaratıldığına dikkat çekildi.

Müslüman Anadolu Gençliği’nin “İbneleri yürütmüyoruz, oradayız, seni de bekliyoruz” çağrısının aleni tehdit ve aşağılama içerdiği, bu grubun açıkça toplumun bir kısmını başka bir kısmına karşı şiddet kullanmaya çağırdığı belirtildi.

Alperen Ocakları’nın da yaptıkları basın açıklamasıyla toplumun LGBTİ kesimini alenen ölümle tehdit ettiği söylendi.