Adana’da 4 LGBTİ bireyinin kimliği belirsiz kişiler tarafından darp edilmelerine ilişkin konuşan Akın Köse isimli LGBTİ’li birey maruz kaldığı saldırıyı homofobik nefret olarak değerlendirerek ” Sizi yaşatmayız, defolun gidin buradan, deşeriz, sizi bu parkta istemiyoruz’ şeklinde söylemlerde bulundular.” dedi.

Adana’da geçtiğimiz hafta 4 LGBT bireyi kimliği belirsiz 8 kişinin saldırısına uğradı.

Yaşanan bu olayı homofobik nefret olarak değerlendiren Akın Köse isimli LGBTİ’li birey, maruz kaldığı saldırının sistematik olarak sürekli devam eden homofobi ve transfobi üzerine şekillendiğini belirtti. Köse, polisi defalarca aramalarına rağmen polisin olay yerine gelmediğini de ifade etti.

“Nefret erk sisteme katılıp katılmama üzerinden yapılıyor. Eşcinsel ve trans arkadaşlarımla birlikte Merkez Parkta dolaşırken 8 kişi tarafından saldırıya uğradık ve darp edildik. Darp edilmemizin nedeni cinsel yönelimimiz ve cinsel kimliğimizden kaynaklıyor. Bizi darp ederlerken ise ‘Sizi yaşatmayız, defolun gidin buradan, deşeriz, sizi bu parkta istemiyoruz’ şeklinde söylemlerde bulundular.

“Olay bittikten sonra merkeze kendimiz gittik. Orada da polislerin umursamaz tavırlarıyla karşı karşıya kaldık. Homofobinin her kesimde ve kıdemde olduğuna bir kez daha tanık olduk.

“Saldırıya uğradığımız yerde kameraların olmaması ve karanlık olması nedeni ile eşkâl çıkaramadık. Bize saldıranların yakalanamayacaklarını tahmin ediyoruz, ama en azından tutanaklara homofobik saldırı olarak geçtiği için bununda bir kazanım olduğunu düşünüyoruz.”