SPoD LGBTİ ofisi, geçtiğimiz günlerde saldırıya uğradı. Olay yerine gelen polis, saldırganlara müdahale etmek yerine, savcıdan arama izni alarak dernek ofisinde arama gerçekleştirdi.

SPoD LGBTİ, bugün bir açıklama yaparak, güvenlik nedeniyle dernek ofisinde gerçekleşmesi planlanan tüm dernek faaliyetlerini ileri bir tarihe ertelediklerini ve derneğin Onur Haftası etkinliklerini iptal etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

SPoD LGBTİ ofisinde gerçekleşecek film gösterimi ve Kuir Zumba atölyesi iptal edildi.

26 Haziran Salı akşamı, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar eğitimi hakkında bir toplantı sırasında bir kişi SPoD’un kapısını yumruklamaya ve tehditler savurduğu belirtiliyor.

Tanıdığı bir kişinin dernekte alıkonulduğunu iddia eden şahıs, “Aşağıda arkadaşlarım var, kapıyı açacaksınız, kapıyı açana kadar burada duracağım, elbet çıkacaksınız. Polisi arasanız da bir şey farketmez”, “Hepinizi buradan paketleyip çıkartacağım, pezevenkler, her yere bakacağım orada olduğunu biliyorum, içerden çıkarsa sizi mahvederim!” gibi ifadeler kullandı.

POLİSTEN AKTİVİSTLERE: SİZ ERKEK DEĞİL MİSİNİZ ÇIKSANIZA DIŞARIYA!

Dernektekilerin araması üzerine, polis olay yerine intikal etti. Ancak dernektekiler, kimlik göstermeyen kişinin polis olduğundan emin olmadıkları için kapıyı açmadan, saldırganın olay yerinden uzaklaştırılmasını istedi. Polis memuru ise  “Dernekler masasını arayacağım, siz erkek değil misiniz çıksanıza dışarıya! Bir adamdan mı korkuyorsunuz?” gibi ifadelerle bağırmaya başladı.

Sonradan olay yerine gelen bir başka polis memuru ise “OHAL’deyiz, istersek kapıyı kırıp da gireriz içeri!”  ve “Arkadaşım bakın içeride birisi varmış, ailenin şikayetini ciddiye almak zorundayım” dedi.

SALDIRGAN DERNEK GÖREVLİSİNİ DARP ETTİ, POLİS İZLEDİ

SPoD’dan bir yönetim kurulu üyesi bu sırada ofise geldi. Polislerle birlikte apartman kapısı önünde bekleyen saldırganlardan biri ise yönetim kurulu üyesini darp etti. Polis olaya müdahale etmeyince, yönetim kurulu üyesi dernek ofisine sığındı.

Daha sonra polisler, ofiste arama yapacaklarını söylerken ““Artık yazılı izne gerek yok, bir telefonla savcıdan izin alabiliyoruz o zaman da kapıyı üzerinize yıkarız!”, “Bizi uğraştırmayın gerekli bütün hukuki süreci işletiriz” gibi ifadelerle dernekteki aktivistleri tehdit etti.

POLİS DERNEKTE ARAMA YAPTI

Daha sonra savcıdan arama izin alan polis memuru, avukat eşliğinde dernek ofisini aradı ve içeride bulunan herkesin kimliğini kontrol etti.

Saldırganların iddialarının asılsız olduğunun anlaşılması üzerine dernek yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüleri, saldırganlar hakkında şikayetçi oldur.

SERBEST KALAN SALDIRGANLARDAN TEHDİT

Sabaha karşı serbest bırakılan saldırganlar, “Çocuğumuzu bulana kadar sizi takip edeceğiz, yerinizi biliyoruz!” şeklinde tehditlerine devam etti.

Bu tehditler ve polisin saldırganlarla birlikte hareket etmesi nedeniyle, SPoD LGBTİ ofisinin bir süre kapalı kalacağını açıkladı.

Kaynak: Bianet