Ak Parti hükümeti yanlısı yayın yapan Sabah gazetesi birinci sayfasından Şişli Belediye Başkanı danışmanı Boysan Yakar’ı hedef gösterdi. LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü imzalayan belediye başkanından Yakar’a destek açıklaması geldi.

Sabah gazetesi, bugün “Renkli Kalem” başlıklı haberinde CHP Şişli Belediye Başkanı danışmanlığı yapan Boysan Yakar’ı hedef gösterdi.

Bugün Sabah gazetesinin birinci sayfasında yer alan haberde, “Şişli’nin CHP’li Belediye Başkanı Hayri İnönü ilginç bir görevlendirme yaptı. Eşcinsellere destek veren Boysan Yakar’ı özel kalem müdürü olarak atadı” ifadelerini ve Yakar’ın 12. Onur Yürüyüşü’nde çekilen bir fotoğrafını kullandı.

Haberde bu görüntünün partide eleştiriye neden olduğu iddia edilirken, Şişli Belediye Başkanı İnönü Twitter’dan yaptığı açıklamada Yakara destek verdi.

İnönü Twitter’dan şunları söyledi:

“Bugün gazetelerde bir çalışma arkadaşımız hakkında çıkan ve kişilik hürriyetini tehdit edecek türde haberlere yönelik kamuoyuna duyurumdur. Ben çalışma arkadaşlarımın cinsel yönelimlerine değil, dürüst ve güvenilir olmasına ve yetkinliklerine bakarım. Benim için önemli olan gösterdikleri çalışma performansıdır. Adı geçen çalışma arkadaşımdan son derece memnunum. Keşke belediyemizin daha önceki dönemlerinde de görev alsa idi. Bu hassasiyetle konuyu bilgilerinize sunarım. Saygılarımla.”

TWİTTER’DA TT OLDU 

Sabah gazetesinin haberinin ardından, konu #MilliŞefinTorunundanGAYriMilliKalem hashtag’I Twitter’da top trend (TT) oldu. Yakar’ı hedef alan ve nefret söylemi içeren tweet'lerin yanısıra destek mesajları da geldi.

AK LGBT’nin Twitter hesabından yapılan açıklamadaise “Her ne kadar düşünceleri bize uymasa da @boysanyakar yalnız değildir.. UNUTMAYINIZ!!! #MilliŞefinTorunundanGAYriMilliKalem” ifadelerine yer verildi.

LGBTİ DOSTU BELEDİYE

LGBTİ aktvisti olan Boysan Yakar, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Belediye Meclisi üyeliğine yedek listeden aday olmuş, seçimin ardından CHP’li Blediye Başkanı İnönü’nün danışmanı olmuştu.

İstanbul’da LGBTİ nüfusun en yoğun yaşadığı ilçelerden biri olan Şişli Belediye Başkanı İnönü,  SPoD LGBTİ Derneği’nin yerel yönetimlerin LGBTİ haklarının hayata geçirilmesindeki sorumluluklarını hatırlatmak üzere hazırladığı LGBTİ dostu Belediyecilik Protokolünü ilk imzalayan CHP’li Belediye Başkan adayı olmuştu.

Şişli Belediyesi önümüzdeki beş seneye yönelik yeni stratejk planla birlikte LGBTİ’lere yönelik birçok çalışmayı hayata geçirecek. (Bianet)