İstanbul LGBTİ Onur Haftası, bu yıl da dayanışma fonuyla düzenleniyor.

Her sene yapılan çağrıya kulak veren bağımsız bir gönüllü grubu tarafından yıllardır sürdürdüğü anti hiyerarşik bir dayanışma modeliyle hazırlanan 23. İstanbul LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) Onur Haftası bu yıl 22-28 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıllarda kitle fonlaması (crowdsourcing) yöntemiyle hafta giderlerini karşılayan Onur Haftası gönüllüleri, bu yıl da bir çağrı yaparak herkesi haftanın gerçekleşmesi için destek olmaya çağırdı. Onur Haftası’na destek olmak isteyenler Indiegogo sitesi üzerindeki kampanyaya katılarak, diledikleri tutarda maddi destek sağlayabilecek.

LGBTİ ONUR HAFTASINDA NELER VAR?

Yıllardır çeşitli tema başlıkları altında düzenlenen İstanbul Onur Haftası etkinlikleri şimdiye kadar 'Dikkat Aile Var', 'Tabu', 'Bellek', 'Temas', 'Direniş' gibi temalarla işlendi. Hafta boyunca herkese açık ve ücretsiz gerçekleşen etkinlikler kapsamında temaya uygun paneller, atölyeler, film gösterimleri, tiyatro oyunları, piknik, yerel LGBTİ örgütleri buluşması düzenleniyor.

Aktivistler, LGBTİ örgütleri temsilcileri, milletvekilleri, yurt içi konsoloslukların temsilcileri ve yurt dışından milletvekilleri ve aktivistler hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde konuşmacı ve katılımcı olarak yer alacak.

Bu sene 11. senesi olan Hormonlu Domates Ödülleri ile yılın en homofobik/transfobik söylemlerini gene yapılan çağrı ile belirlenen adaylarla oylamaya sunularak seçilecek. Geçen sene 70 bin kişinin katıldığı Onur Yürüyüşü'nün 13'üncüsü de bu sene 28 Haziran Pazar günü 17.00’da gerçekleşecek.

'Sen Yoksan Bir Eksiğiz!' diyen Onur Haftası’na destek olmak isteyenler aşağıdaki linkten bağış yapabilecek. 

https://www.indiegogo.com/projects/2015-istanbul-lgbti-onur-haftasina-destek-ol--2016