LGBTİ Barış Girişimi öncülüğünde LGBTİ örgütleri Ankara Katliamı’nın ardından yaptıkları ortak açıklamayla “Barış çığlıklarının savaşın karanlık sesini susturmasını sağlayacağız” dedi.

LGBTİ Barış Girişimi öncülüğünde 18 LGBTİ örgütü Ankara Katliamı’nın ardından ortak açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

‘KATİLİ ÇOK İYİ TANIYORUZ’   

“Suruç katliamından bu yana bizlere büyük bir kâbus dayatılıyor. 10 Ekim’de Ankara Barış Mitingi’nde gerçekleştirilen katliam hepimizi derin bir üzüntü içerisinde bıraktı. Asla unutmayacağımız bu vahşetin sorumlularının pişkin açıklamaları öfkemizi kat be kat artırıyor.

“7 Haziran sonuçlarının ardından somut hale gelen bir gerçeği, diktatöryal bir yönetim anlayışı karşısında barış ve demokrasi güçlerinin kenetlenmesini ciddi bir tehdit olarak görenler, bu tehdidi dağıtmak için akıl almaz planları yürürlüğe koyuyorlar. Ankara Katliamı, ne yazık ki bu kanlı planların sonuncusu ve en vahimi olmuştur.

“Yüzden fazla insanın ölümüne, dört yüzden fazla insanın yaralanmasına yol açan bu barbar saldırının kim tarafından ve niçin gerçekleştirildiğini öğrenmek için göstermelik soruşturmalara ihtiyacımız yok. Katili çok iyi tanıyoruz.

“LGBTİ örgütleri ve aktivistler olarak, sorumluların yargılandığı günleri hep birlikte göreceğimize olan inancımızı asla yitirmiyoruz. İnsanlık düşmanlarını, savaş heveslilerini durdurabilecek olan şeyin barış için ortak mücadele ve dayanışma olduğuna inanıyoruz. IŞİD ve onun küresel, yerel ittifakları emek, demokrasi ve barış cephesini yenemeyecek.

“Türkiye’deki tüm farklı kimliklerin, halklar arasındaki birliktelikten, dayanışma ruhundan korkanlar karşısında barış ısrarını hayatın her alanına yaymaya çalışacağız. Barış çığlıklarının savaşın karanlık sesini susturmasını sağlayacağız.”

İMZACI ÖRGÜTLER  

Afyon LGBTİ, AhTamara LGBTİ Wan, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü, CHP Bahçelievler Gençlik Kolları, Edirne LGBTİ, Galatasaray Üniversitesi Lion Queer Kulübü, HDK LGBTİ Komisyonları, Hebûn LGBT Diyarbakır Derneği, Hêvî LGBTİ Derneği, İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, Kaos GL Derneği, Lambdaistanbul LGBTİ, Malatya Gökkuşağı LGBTİ İnisiyatifi, Mersin LGBT 7 Renk Eğitim ve Araştırma Derneği, Pembe Hayat LGBTİ Dayanışma Derneği, Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), Uludağ Üniversitesi Özgür Renkler Topluluğu, YTÜ Oda LGBTİ Topluluğu

Kaynak: imc TV