LGBTİ Onur Yürüyüşü'nü tehdit ederek, bu yürüyüşe izin vermeyecekleri tehdidinde bulunan Alperen Ocakları’ndan yeni bir açıklama geldi.

LGBTİ Onur Yürüyüşü'nü tehdit ederek, bu yürüyüşe izin vermeyecekleri tehdidinde bulunan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican RS FM'den Yavuz Oğhan'a konuştu ve "Biz devleti uyardık, elimizde sopalarla yürüyüşe katılanları döveceğimizi söylemedik" dedi.

Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican, basın toplantısı düzenleyerek Onur Yürüyüşü’nü yaptırmayacaklarını  söylemiş ve şu cümleyi kullanmıştı: “Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.”

Mican; İnsan Hakları Derneği, İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, Sosyal Politikalar Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Derneği'nin suç duyuruları; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’ın tepkisinin ardından bu açıklamasını değiştirerek geri adım attı.

Kürşat Mican, RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu "Bidebunudinle" programında konuştu ve şunları söyledi:

“Daha önce bu grubu uyardık, arkadaşları uyardık, temsilciler gönderdik. Biz Müslüman Türk milletiyiz, halkımızın yüzde 99’u Müslüman. Doğru, hoşgörü içinde yaşamalıyız ama bizim dini değerlerimizi yok sayarak, bizi hiçe sayarak bu yürüyüş yapılamaz. Biz, yarı çıplak şekilde ellerinde içki şişeleriyle birlikte ecdadımızın kanlarıyla sulanmış mübarek şehirde, kutlu şehirde böyle dolaşmalarını istemiyoruz. Biraz hukuk dışına çıkıyor gibi görünüyor ama hukuk dışına çıkılıyor diye algılamayın bunu. Ziya Paşa’nın sözlerini hatırlatırken bir tehdit yok. Bizim orada olacağımızı tepkili olacağımızı yürütmeyeceğimizi söylüyoruz. Onlar on bin kişi ise biz de on bin kişi orada olacağız, o koridoru kapatacağız, oturma eylemi yapacağız ve yürütmeyeceğiz. Onlar bize tepki gösterirse biz de tepki göstereceğiz. Ben gidelim Taksim’e sopalarla kovalayalım demiyorum. Bu cümleyi elinde sopa olarak algılamamak lazım, bir tepki olarak algılamak lazım.”