CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, LGBTİ aktivistlerle birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Toprak LGBTİ’lerin sağlık, eğitim, istihdam ve barınma sorunlarına değinirken, geçtiğimiz sene LGBTİ’lerin sorunlarına ilişkin meclis araştırması için önerge verdiğini, ancak önergenin AKP tarafından reddedildiğini söyledi.

Toprak’ın ardından İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği'nden Ebru Kırancı, Pembe Hayat Derneği'nden Buse Kılıçkaya ve Mersin Akdeniz Belediyesi'nde çalışmaya başlayan trans aktivist Tuna Şahin de söz alarak transların yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

Toprak, Türkiye’de tüm farklı kimliklerin ayrımcılığa uğradığını söylerken, iktidar partisinin başkalarının haklarını kabul etmediğini ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, hükümetin LGBTİ bireyleri yok saydığını ifade ederek, "Bu arkadaşlarımıza yaşam hakkı verilmiyor" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ise "Türkiye bütün bireylerinin, yurttaşlarını kucaklayarak, onlara eşit gözle bakarak mı yoksa dışlayıcı, ayrımcı, nefret diliyle mi yoluna devam edecek?" diye sordu.

İstanbul LGBTİ, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü vesilesiyle nefret söylemi, nefret suçları ve cezasızlığa karşı “Bize Bir Yasa Lazım” kampanyası başlatmıştı. Bugün Meclis’te yapılan basın açıklaması da bu kampanyanın ayaklarından birini oluşturuyor. (bianet)