Adana Merkez Park’ta geçtiğimiz Cumartesi günü homofobik saldırıya maruz kalan Queer Adana üyeleri Evrensel’e konuştu. Parkta yürürken peşlerine takılan 9 kişinin şiddetine maruz kalan LGBTİ bireyler yasalarda diğer farklılıklar olarak değil cinsel kimlikleri ile tanınmak istediklerini söylüyorlar.

SALDIRGANLAR YAKALANMADI

Saldırganlar tarafından darp edilen Queer Adana üyesi Alican Kalan, arkadaşlarıyla park içerisinde bulunan ekipler amirliğine gitmesine rağmen kendileriyle ilgilenilmediğini, karakola yönlendirildiklerini, saldırganların tespit edilemediğini söylüyor. Saldırının yaşandığı parkın insanlarla dolu olduğunu belirten Kalan, “İnsanların tepki vermemesi şaşırtıcı. Arkadaşlarım 3 kere 155’i aramışlar. Polis devriye gezmesine rağmen saldırıya uğradığımızda orada yoktu” diye konuştu.

‘BU CÜRETİ NEREDEN BULUYORLAR?’

“En çok zoruma giden bu cüreti nereden buldukları” diye konuşuyor Çakır ve şöyle devam ediyor: “Ben de bu ülkenin yurttaşıyım. Herkesle aynı haklara sahibim. Yasalarla korunmadığımız için bu cüreti buluyorlar”

Nefret suçları kapsamına alınmadıklarından şikayet eden Çakır, Anayasada cinsel yönelimin geçmesi gerektiğini belirterek “Diğer farklılıklar olarak değil kimliğimizin vurgulanması gerekiyor. İnsanların bunu bilmesi gerekiyor. Biri eşcinsele saldırdığı zaman cezasının ağır olacağını bilmesi gerekiyor. Şiddete uğramak öldürülmek istemiyoruz” dedi.

KAYITLARA HOMOFOBİK SALDIRI OLARAK GEÇTİ

Bunca olumsuzlukların arasında bazen olumlu olayların da yaşandığını vurgulayan Akın Köse, şikayette bulundukları Yarbaşı Karakolunda memurların kendilerine homofobik yaklaşmadıklarını, tersine kendilerini sakinleştirmeye çalıştıklarını ve saldırının kayıtlara ‘homofobik saldırı’ şeklinde geçtiğini söyledi.