Halkların Demokratik Partisi (HDP) LGBTİ Koordinasyonu'nun organizesi ile İzmir'de Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde seçim standı açıldı. Caddeyi hareketlendiren stantta LGBTİ'ler İzmirlilere neden HDP'de olduklarını anlattı, caddeyi hareketlendirdi.

HDP LGBTİ Koordinasyonu'nun İzmir’in en hareketli yerlerinden olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde açtıkları seçim standı caddeyi daha da hareketlendirdi ve neşelendirdi. 

"TRANSLAR VAR OLDUKÇA SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ"

Üzerlerinde “Biz’ler Meclise” ve “Seni Başkan Yaptırmayacağız” yazılı önlükleriyle İzmirlilere bildiri dağıtan ve neden HDP’de olduklarını anlatan LGBTİ’ler ve destekçileri sık sık “Lezbiyenler var oldukça seni başkan yaptırmayacağız”, “Translar var oldukça seni başkan yaptırmayacağız” sloganları attılar ve HDP’nin seçim müzikleri eşliğinde halay çektiler.



MECLİS'TE OLUNMASI HALİNDE ELDE EDİLECEK KAZANIMLAR

LGBTİ’ler “LGBTİ’lere yönelik ayrımcılık ve şiddete yönelik ulaşılabilir, sonuç alıcı mekanizmaları oluşturmak için mecliste olmalıyız” diyerek, mecliste olmaları halindeki kazanımlarını şöyle sıraladılar:

* Türkiye halklarının ve bu coğrafyada yaşayan tüm farklılıkları tanıyan yeni bir anayasa LGBTİ’lerin tanınma sorununu önemli bir problem olarak görerek eşit yurttaşlığı anayasal güvence altına alacak adımları gerçekleştirecek ve bununla birlikte homofobik ve transfobik toplumsal kültürün dönüşümü yönünde yürütülen mücadeleyi geliştirecektir.

* Eğitim, sağlık, istihdam, barınma gibi alanlar başta olmak üzere tüm yasal mevzuatı LGBTİ’lerin eşit yurttaşlar olduğu kabulü ve korunması ilkesiyle kapsamlı biçimde düzenleyerek sosyal eşitsizlikleri giderecek LGBTİ dostu sosyal politikaları hayata geçireceğiz. (Demokrat Haber)