Diyarbakır’da Keskesor LGBTİ ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ Meclisi’nin Pazar günü düzenlemek istediği panel homofobik ve transfobik linç kampanyası sonucu iptal edildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akay Akyol, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi Üyesi Demir Çelik ve Keskesor LGBTİ’den Dilan Çiçek ve Atalay Göçer’in konuşmacı olduğu ‘Devlet Şiddetine Karşı Özerk Mücadele Alanları ve LGBTİ Hareketi’ paneli Hüda-Par’a yakın basın organlarının homofobik ve transfobik nefret kampanyasının hedefindeydi.

Yerel basın organlarının yanı sıra #‎DiyarbakırdaSapkınlığaDURde hashtagi ile sosyal medya nefret kampanyası başlatıldı. “Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları” ismiyle bir araya gelen homofobik ve transfobik bir grup Memur-Sen’de yaptıkları basın açıklamasıyla tehditler savurdu, LGBTİ’ler için “en iğrenç bir şekilde faaliyet yürüten gayri insani vasıf ve ahlaklarıyla yaşayan grup” ifadelerini kullandı.

Linç kampanyası örgütlenmesinin üzerine panel iptal edildi. Keskesor LGBTİ, sosyal medyada #DevletŞiddetineKarşıKeSKeSoR hashtagiyle kampanya başlattı. Oluşum sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda “Ensar'da tecavüz var, Müslüman ayağına yatanlardan KeSKeSoR'a linç var”, “Özgür topluma giden yol LGBTİ özgürlüğünden geçer” ifadelerini kullandı. Linç kampanyalarını kınadı.

(Kaynak: KAOS GL)