Homofobi Karşıtı Buluşma Şubat ayında 6 şehre gitti. Adana, Mersin ve Kayseri’de LGBTİ mültecilerle buluştu. Eskişehir’de sosyal hizmet paneli, İzmir’de öğretmen eğitimi ve kentsel dönüşüm sempozyumu yapıldı.

MÜLTECİ UYDU KENT ZİYARETLERİ

Kaos GL Derneği’nden Av. Hayriye Kara Ocak ayında başlayan uydu kent ziyaretlerini sürdürdü. Mülteci LGBTİ’lere hukuki danışmanlık veren Kaos GL Şubat ayında Kayseri, Adana ve Mersin’de LGBTİ mültecilerle bir araya geldi.

ESKİŞEHİR’DE HİZMET BULUŞMASI

Sosyal Hizmet Gençlik Derneği'nin düzenlediği 2. Sosyal Hizmet Ulusal Genç Kampı’nda homofobi ve transfobi tartışıldı. İstanbul, İzmir, Yalova, Bingöl, Erzincan, Antalya, Manisa ve Ankara’dan öğrencilerle Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubundan Sosyal Hizmet Uzmanı Tarık Şimşek ve Umut Güner bir araya geldi.

19-21 Şubat 2016 arasında yapılan kampta, 20 farklı sosyal hizmet bölümü öğrencilerinin katıldığı etkinlikte LGBTİ temel kavramları ve ayrımcı ideolojiler tartışıldı. Cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri açısından tarihsel süreç aktarıldı. Yüze yakın öğrencinin izlediği atölyede sosyal hizmet öğrencilerinin eğitim süreçlerinde öğrendikleri bilgi, becerilerinin LGBTİ alanına nasıl aktarılabileceği üzerine tartışmalar yürütüldü.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SEMPOZYOMU

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin ev sahipliğinde, Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin yürüttüğü Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında İzmir Öğretmen Eğitimi 14 Şubat’ta yapıldı.

İzmir’deki Eğitim-Sen şubelerinin LGBTİ komisyonlarından öğretmenlerin yoğun katılım gösterdiği ve Siyah Pembe Üçgen Derneği’nden Yavuz Cingöz, Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu ve Eğitim-Sen 3 No’lu Şube LGBT Komisyonu’ndan Ayşe Panuş ve Ada Ümmühan Köse’nin sunumlarıyla gerçekleşen eğitim, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin ofisinde yapıldı.

İzmir’de düzenlenen “Kentsel Dönüşümün Lanetlileri” panelinde devletin şehir ve iskân politikalarının LGBT’ler ve Romanlara etkileri tartışıldı. Kaos GL Derneği, İzmir Romanlar Derneği ve Siyah Pembe Üçgen Derneğinin İzmir’de düzenlediği etkinlikte kentsel dönüşüm ve soylulaştırma politikaları ele alındı.

İzmir Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan (13 Şubat) etkinlikte akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ve kentsel dönüşümün tanıkları bir araya geldiler.

HAPİSHANE PANELİ SÖYLEMİ

Türkiye Hapishaneler Enformasyon Ağı ile Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nin düzenlediği ‘Türkiye’de Mahpus Olmak’ Konferansının ‘Hapishanede LGBTİ Olmak’ oturumu, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi toplantı salonunda yapıldı. CİSTT’den Hilal Başak Demirtaş, Avukat Fırat Söyle, Pembe Hayat’tan Buse Kılıçkaya ve Kaos GL’den Yıldız Tar’ın konuşmacı olduğu konferansta LGBTİ mahpusların yaşadığı ayrımcılıklardan, cinsel şiddetten ve ötekileştirmeden bahsedildi.

İstanbul Bakırköy Halkevi toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık, homofobi ve transfobiyi tartışmak için 20 Şubat Cumartesi günü panel düzenledi. KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar’ın konuşmacı olduğu panele Halkevi üyelerinin yanı sıra psikolog, sağlık ve eğitim emekçileri de katıldı.

*Etkinlikler, Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu kapsamında İsveç Kalkınma Fonu (SİDA), Norveç Büyükelçiliği, Rainbow Solidarité ve Açık Toplum Vakfı destekleriyle ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı katkılarıyla gerçekleştirildi.

(Kaynak: KAOS GL)