Hafta boyunca İstanbul Üniversitesi Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu Radar afişlerine Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Radar’ın gökkuşağı masası ile okul öğrencilerinin açmış oldukları diğer masalara polis ve özel güvenlik birimlerinin yaptığı saldırılar üniversitede protesto edildi.

Radar’ın çağrısıyla bugün önce Edebiyat Fakültesi’nde ardından Merkez Kampüs Havuzlu Bahçe’de buluşan öğrenciler “Alışın, buradayız, gitmiyoruz” dedi, Havuzlu Bahçe’ye gökkuşağı bayrakları astı.

Öğrencilerin havuzlu bahçede gerçekleştirdiği eylemde yaptıkları açıklama şu şekilde:

“Bizler, İstanbul Üniversitesi homofobi, bifobi, transfobi karşıtı öğrenci topluluğu RADAR’ız. Bizler, İstanbul Üniversitesi öğrencileriyiz. Eşcinseliz, biseksüeliz, transız ya da hiçbiriyiz. Masaya serdiğimiz barış bayrağını kaldırmak istemiyoruz! Afişlerimizi özgürce asmak istiyoruz! Bu okulda ve dışarıda, çetelerin, polisin ve güvenlik görevlilerinin saldırısından korkarak yürümek istemiyoruz! Her gün dersimize girerken, sınav olmak için okula gelirken, belli odaklar eliyle uygulanan eril şiddetin tedirginliğiyle yaşamak istemiyoruz! İstanbul Üniversitesi demokratik bir eğitim kurumu oluncaya kadar sesimizi kesmiyoruz! Alışın, buradayız, gitmiyoruz! Eril şiddete, siyasi baskıya, homofobiye, transfobiye, bifobiye karşı ses çıkarıyoruz!”

Kaynak: Kaos GL / Fofoğraf: Zeynep Akkuş