İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın her yıl düzenlediği Hormonlu Domates adayları belli oldu, adaylar oylamaya açıldı. Oylamada, geçtiğimiz yıldan bu yıla LGBTİ fobik ifadelerde bulunan kişi ve kurumlar yer alıyor.

Aday toplama süreci açık çağrıyla belirlenen ve internet üzerinden oylamaya sunulan Hormonlu Domates ödülleri, LGBTİ fobik açıklama ve eylemlerin teşhir edilmesi ve hatırlatılması, aday olanların bu açıklama ve eylemlerini tekrarlamaması ve anti LGBTİ fobik bir dünya için mücadeleyi güçlendirme amacıyla veriliyor.

Meclis'te anayasa değişikliği oylaması sırasında oylamanın yapıldığı beraber giren üç erkek vekile dikkat çekmek için homofobik söylemde bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’e bir köşe yazısı için “Nonoş” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eşcinsel tutuklular için “Cinsel bozukluk" diyen TBMM Hükümlü ve Tutuklu Alt Komisyon Başkanı AKP’li Mehmet Metiner, gibi adaylar yer alıyor.

Eğlence alanındaki adaylar arasında Demet Akalın, Nihat Doğan, Deniz Seki ve Cemil İpekçi de var. Cemil İpekçi için "Transeksüellerin para için ameliyat olduğunu söyleyen transfobik Cemil İpekçi, hetero dünyaya yaranmaktan vazgeç artık!" denildi.

Ayrıca sansür, eğitim, sağlık, medya ve mekân alanlarında da adaylar belli oldu.