Hindistan, önümüzdeki günlerde çok tartışılacak bir uygulamaya hazırlanıyor.

Goa eyaletinde eşcinselleri “tedavi ederek” onları “normal” hale getirecek bir merkez kurulacağı açıklandı. Goa yönetimi Adsız Alkolikler benzeri bir merkezi LGBTİ bireyler için kuracaklarını ve onları "tedavi edeceklerini" açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Goa eyaleti spor ve gençlerden sorumlu bakanı Ramesh Tawadkar tepki çekecek bu planı eyaletin gençlere yönelik politikaları hakkında konuşurken açıkladı. Başbakan Narendra Modi’nin partisine mensup olan Tawadkar’ın bu açıklamaları sonrası hükümet topa tutuldu.

'ONLARI NORMAL YAPABİLİRİZ'

Tawadkar, “Onları normal yapabiliriz. Onlar için bir merkez açacağız. Aynı 'Adsız Alkolikler'e benzer bir merkez. Onları eğiteceğiz ve onlara ilaç da vereceğiz” dedi.

Goa eyaleti gençlik politikalarına göre LGBTİ bireyler, eyaletin “hedef grupları” arasında yer alıyor. Tawadkar, diğer hedef grupları arasında, çocuk suçlular, uyuşturucu bağımlısı gençler, dışlanmış ya da göçmen gençlerin bulunduğunu da sözlerine ekledi. Ancak bu "hedef gruplara" nasıl yardım edileceği konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de sadece bir ay önce bin kişinin katıldığı LGBTİ destek yürüyüşü düzenlenmişti.