Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin Boston Gay Men’s Chorus’un (Boston Eşcinsel Erkek Korosu) konserini sessiz sedasız iptal etmesinin ardından grup, Türkiye’de yeni mekan arayışına girdi.

Vahdet, Yeni Akit, Yeni Şafak gibi gazetelerin "eşcinselliği yaymak için geliyorlar" haberleriyle hedef göstermesi sonrasında gelen iptal kararına ilişkin ilk resmi açıklama koro müdürü Craig Coogan’dan geldi.

Coogan, konserin gerçekleşmeyecek olmasından ötürü üzüntü duyduklarını ve hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.

diken.com.tr'de yer alan habere göre, 13 Mayıs’ta ACFEA Tur Danışmanları ve Vokaliz firmasından temsilciler ve Zorlu PSM’yle sözleşmeleri hakkında görüştüklerini belirten Coogan, “Ne yazık ki, ayrıntıların doğrulanamaması üzerine ACFEA Tur Danışmanlarıyla 27 Haziran’daki gösterimiz için alternatif bir mekan arayışına girdik” diye konuştu.

Coogan, konserlerini iptal eden Zorlu PSM’nin de yeni mekan bulma konusunda kendilerine destek olduğunu söyledi.

Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun, LGBTİ Onur Yürüyüşü’nden bir gün önce 27 Haziran’da Zorlu PSM’de bir konser vereceği duyurulmuş ve biletler satışa sunulmuştu.

Ancak hükümete yakınlığıyla bilinen gazetelerde ‘Sapıklık kol geziyor’, ‘Eşcinselliği yayma misyonlu orkestra Türkiye’ye geliyor’ başlıklı haberler yapılması üzerine Zorlu PSM, konseri sessiz sedasız iptal etmişti. Hükümete yakın gazeteler, iptal kararının Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nafiz Zorlu’dan geldiğini öne sürmüştü.