Diyarbakır’da 2011 yılında kurulan Hebûn LGBT Derneği yöneticileri ekonomik nedenler yüzünden derneğin kapanma eşiğine geldiğini açıkladı. Dernek kurucuları bölgedeki tek LGBT örgütünü yaşatmak adına açlık grevine girdiler.

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, açlık grevinin 2.günündeki Hebûn LGBT Derneği yöneticileri bugün dernek bürosunda konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Burada konuşan LGBT sözcüsü Mehmet Öner, toplumdaki nefret söylemleri ve nefret cinayetleriyle mücadele etmek, çocukların cinsiyet kimlikleri nedeniyle aileleri tarafından öldürülmelerini önlemek ve zorunlu seks isçiliğine çözüm üretmek gibi nedenlerle derneği kurduklarını, fakat bugün ekonomik nedenlerden dolayı kapanmanın eşiğine geldiklerini söyledi.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda ekonomik destek istediklerini fakat hiçbir şekilde bu isteklerine cevap verilmediğini savunan Öner, belediyenin kendilerini oyaladığı düşüncesine kapıldıklarını ifade etti.

Derneğin kapanmaması için her türlü çalışmayı yürüteceklerini ifade eden Öner kamuoyuna ve belediyeye çağrıda bulundu. Öner, "Sesimizi duyurmak, LGBT bireylerin yaşadığı sorunları görünür kılmak ve hep birlikte daha yaşanılır bir toplumsal hayatı mümkün kılmak adına üç Hebûn LGBT aktivisti olarak açlık grevine girdiğimizi ve taleplerimizin karşılanmaması durumunda bu grevi sonlandırmayacağımızı belirtmek istiyoruz” diye konuştu.