AKP hükümeti'ne yakınlığıyla bilinen Star gazetesi, HDP'nin Eskişehir adayı Barış Sulu'yla ilgili olarak, AKP'li yetkililerin LGBTİ karşıtı demeçlerini de referans göstererek, nefret söylemiyle dolu homofobik bir habere imza attı. Haber, AKP'ye yakın Sabah ve Yeni Akit gibi başka haber mecralarında da yayınlandı.

İlgili haberde, HDP adayı Barış Sulu'nun, "İki erkeğin öpüşmesi sizi iki erkeğin birbirini öldürmesinden daha çok rahatsız ediyorsa ahlak anlayışınızı acilen sorgulamalısınız."; "Ben ibne olduğumu gayet iyi biliyorum biraz ilkokul seviyesinden çıkıp daha yaratıcı olun ve siz de ne olduğunuzu bilin rahatlayın açılın" sözleri üzerinden Sulu hedef tahtasına oturtulurken; Star, "Barış Sulu, twitter üzerinden eşcinsellik propagandası peşinde" diyerek eşcinsellerin haklarını talep etmelerini "yasak" ve "ayıp" ilan etti.

REFERANSLARI YALÇIN AKDOĞAN

Sulu'nun, "HDP'nin değil LGBTİ'nin yaygınlaşmasının propagandasını yapmaya başladığını" da söyleyen gazete; Yalçın Akdoğan'ın, "Eşcinsel aday çıkarmışlar, eşcinsel evliliği savunuyor. HDP bunu savunarak mı Türkiye partisi olacak?" sözlerini de hatırlatarak, HDP'nin Barış Sulu üzerinden "eşcinsellik propagandası yaptığını" söyledi.

EŞCİNSELLERE 'HAKARET EDEN' BARIŞ SULU'YMUŞ!

Star, eşcinselleri hedef alan, hak taleplerini yardırgayan ilgili haberinde bir skandala daha imza atarak, Sulu'nun kendisini "ibne" olarak adlandırması için, "Eşcinselliğine küfür ifadesiyle i..neyim diye yaklaşıp, tüm eşcinsellere de hakaret etmekten çekinmiyor" dedi.

BARIŞ SULU'DAN 'YANDAŞ'A ÇAĞRI: BUYURUN RÖPORTAJ YAPALIM

Barış Sulu ise twitter hesabı üzerinden kendisini hedef gösteren Star, Yeni Akit ve Sabah'a seslenerek, "Sabah, Star ve Yeni Akit yazarları buyurun gelin bir röportaj yapalım da ne dediğimizi anlayın, bu seçimin en önemli amacı da bu değil mi?" çağrısında bulundu.

HDP, SULU'YLA RÖPORTAJI YAYINLADI

AKP'ye yakın basının Sulu'ya yönelik saldırıları karşısında HDP ise Sulu'nun "Amacım LGBTİ'lerin görünürlüğünü sağlamak" açıklamasının da yer aldığı ve binanet'ten Çiçek Tahaoğlu'na verdiği söyleşiyi resmi internet sitesinde yayınladı.

BARIŞ SULU KİMDİR?

HDP'nin Eskişehir'den 6. sıra milletvekili adayı olan Barış Sulu, 1978 Nazilli doğumlu.

Muğla Üniversitesi Restorasyon bölümünü bitirdi. Ardından Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği, Akdeniz Üniversitesi Sahne ve Dekor Tasarımı bölümlerini bitiren Sulu, şu an Anadolu Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde eğitimine devam etmektedir.

2000-2012 yılları arasında Kaos GL Derneği’nde ve LGBTİ Derneklerinin yönetim kurullarında yer alan Sulu, Öteki Erkekler kitabının editörlüğünü üstlenmiştir. 2013 yılında 6 trans erkeğin eğitim hayatlarını anlatan ve 5 ülke, 25 ilde gösterilen "Dikkat! Okulda Trans Var" belgeselini çeken Sulu, Trans Danışma Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor. (Demokrat Haber)