Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir 6'ncı sıra milletvekili adayı Barış Sulu, HDP'yi neden tercih ettiğini söyledi ve kendisinin eşcinsel olduğunu belirterek "Ben HDP'yi neden tercih ettim. Çünkü aynı şekilde eziliyoruz. Eşcinseller de aynı şekilde ezildiler bugüne kadar. Çok fazla ötekileştirildik yıllarca. Aynı acıları biliyoruz" dedi

HDP Eskişehir Milletvekili adaylarının tanıtımı Hayal Kahvesi’nde yapıldı. HDP’nin birinci sırasında göz doktoru Mete Günay, ikinci sırasında işçi emeklisi Rukiye Güven, üçüncü sırada avukat Hasan Hüseyin Karabulut, dördüncü sırada emekli memur Gürsel Şenşafak, beşinci sırada matematik bölümü mezunu Ceren Gökçe, altıncı sırada da Anadolu Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Barış Sulu yer aldı.

Kendisinin eşcinsel olduğunu belirten HDP’nin Eskişehir 6’ıncı sıra milletvekili adayı 37 yaşındaki Barış Sulu, HDP’nin yüzde 10 barajını aşacağına inandığını söyledi. Neden HDP’yi tercih ettiğini de anlatan Barış Sulu şöyle konuştu:

"Çünkü aynı şekilde eziliyoruz. Eşcinseller de aynı şekilde ezildiler bugüne kadar.  Çok fazla ötekileştirildik yıllarca. Aynı acıları biliyoruz. Biz de öldürüldük. Biz de hani devlet tarafından çöplüklere atıldık. Travestiler, eşcinseller, kaybedildik. Görmezden gelindik. Yok olduğumuz söylendi sürekli. Yani hiçbir şekilde bizi görmediler. Aynı ortak acılardan dolayı aslında bir ortaklaşma var. Eşcinseller, biseksüeller, translar gayet HDP’nin içinde çok rahat bir şekilde hareket edebiliyorlar. Bütün kongrelerinde söz sahibi olabiliyorlar. Bundan dolayı HDP’nin içindeyim."

Barış Sulu şuan kendisinin Trans Danışma Merkezi Derneği’nde trans bireylerin cinsiyet geçiş süreçleriyle ilgili çalıştığını belirterek, "Bülent Ersoy yasası diye bir yasa var. Türk Medeni Kanun madde 40. Biz onun üzerinde çalışıyoruz. Yasalarda sadece transseksüel kelimesinin geçtiği tek madde bu. Anayasada eşcinsellerle ilgili hiçbir madde yok. Anayasada cinsiyet kimliği ifadeleri yer almalı ki biz de tanınabilelim. Travesti, transseksüel, eşcinsel bütün bireyler de o Anayasa’nın içinde bütün her şeyden yararlanabilsinler. Bütün haklardan aynı şekilde eşit derecede yararlanabilmek istiyoruz. Bu kadar basit aslında çok karmaşık bir şey değil istediğimiz" diye konuştu. (Posta)