HDP bir ilke imza atarak LGBTİ politikalarını konuşmak üzere Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın da katılımıyla “Yeni Yaşam için LGBTİ Çalıştayı” düzenliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 21 Şubat Cumartesi günü Alkoçlar Otel’de gerçekleştireceği çalıştay ile LGBTİ politikalarını konuşacak.

Genel seçimler öncesine denk gelen çalıştayda HDP’nin seçimlerdeki LGBTİ politikasını tartışması bekleniyor. Türkiye’de ilk kez bir siyasî partinin düzenlediği LGBTİ çalıştayı olma özelliği taşıyan “Yeni Yaşam için LGBTİ Çalıştayı”na HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katılacak.

Çalıştay katılımcıları arasında eş başkan yardımcıları ve MYK üyelerinin yanı sıra Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu da yer alıyor.

HDP MYK Üyesi Cihan Erdal’ın açılış konuşmasıyla başlayacak çalıştayda üç ana başlıkta sunumlar yer alacak, tartışma yürütülecek. “Eşit Yurttaşlık Nasıl Mümkün?” başlıklı ilk oturumda SPoD LGBTİ Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Yılmaz’ın moderatörlüğünde HDP PM üyesi Mehmet Tarhan sunum yapacak. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Av. Meral Danış Beştaş ise tartışmacı olarak yer alacak.

İlk oturumun ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin LGBTİ politikası ve “Yeni Yaşam”a ilişkin bir konuşma yapacak. Ardından başlayacak oturumda ise HDP İstanbul İl Başkanı Ayşe Erdem’in moderasyonuyla Kaos GL’den Gazeteci ve HDK LGBTİ Komisyonu Üyesi Yıldız Tar ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler sosyal politikaları tartışacak.

Çalıştayın son oturumunda ise Bianet’ten Gazeteci Çiçek Tahaoğlu’nun moderasyonuyla “Yeni Yaşamda LGBTİ’ler” tartışılacak. Bu oturumda HDK LGBTİ Komisyonu’ndan Ahmet Yılmaz ve Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu yer alacak.

‘Yeni Yaşam İçin LGBTİ Çalıştayı’ programı şöyle:

 21 Şubat Cumartesi, İstanbul, Alkoçlar Hotel, Sıraselviler Cad. No: 17, Taksim.

 10.30 - Açılış Konuşması: Cihan Erdal (HDP MYK Üyesi)

 11.00 - 12.30  Oturum : Eşit Yurttaşlık Nasıl Mümkün?

·         Moderatör: Volkan Yılmaz (SPoD Yönetim Kurulu Başkanı)

·         Sunum: Mehmet Tarhan (HDP PM Üyesi)

·         Tartışmacı: Meral Danış Beştaş (HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı, Avukat)

 13.15 – HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Konuşması

 13.30 – 15.15  Oturum II: Sosyal Politikalar

·         Moderatör:  Ayşe Erdem (HDP İstanbul İl Eş Başkanı)

·         Sunum: Yıldız Tar (HDK LGBTİ Komisyonu Üyesi, Gazeteci, Kaos GL)

·         Tartışmacı: Yurdusev Özsökmenler (HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı)

15.30 – 17.15 Oturum III:
Yeni Yaşamda LGBTİ’ler

·         Moderatör: Çiçek Tahaoğlu (Gazeteci, Bianet)

·         Sunum: Ahmet Yılmaz (HDK LGBTİ Komisyonu Üyesi)

·         Tartışmacı: Yüksel Mutlu (Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı)

Kaynak: KAOS GL