Gazeteciler cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konulu haberler yaparken nelere dikkat etmeliler? Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin ortaklaşa çıkardığı kitapçık pratik bir LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) haberciliği kaynağı oluşturmayı hedefliyor.

“Medyada LGBTİ’lere Yönelik Nefret Söylemi” kitapçığı nefret söylemi ile ilgili çeşitli dava örnekleri ile internette LGBTİ’lere yönelik nefret söylemi örneklerine yer veriyor.

NEFRET SÖYLEMİ ÜRETMEYEN HABERCİLİK

Kitapçık, kaosGL.org haber portalı ve Kaos GL Dergisi’nin haber yazımına ilişkin genel yaklaşımlarından bahsediyor. Hedef gösterme ve magazinleştirme ikiliğinin dışında, alternatif ve hak temelli haberciliğin önemine dikkat çekiyor.

LGBTİ’lerin yaşadığı ayrımcılıklara odaklanılması, eşitlikçi bir dil benimsenmesi, olumlu rol modeli olabilecek örneklerin haberleştirilmesi gibi konuların altını çize kitapçıkta ayrıca LGBTİ kavramlarla birlikte yanlış bilinen konular hakkında doğru bilgiler veriliyor.

“Medyada LGBTİ’lere Yönelik Nefret Söylemi” kitapçığına bu  bağlantıdan ulaşabilirsiniz…

Türkiye ve Dünya’daki Güncel Gelişmeleri, Son Dakika Haberlerini, Bağımsız, Özgür, Alternatif Medyadan Takip Edin: Demokrat Haber