Eşcinsel olduğunu açıkladığı için hakemlikten atılan Halil İbrahim Dinçdağ, Türkiye Futbol Federasyonu'na açtığı davayı kazandı.

Eski futbol hakemi Halil İbrahim Dinçdağ, cinsel kimliğini açıklayarak işsiz kalmasına neden olmakla suçladığı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'na, açtığı 110 bin TL'lik tazminat davası karara bağlandı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Davacı Halil İbrahim Dinçdağ ve avukatı hazır bulundu. Davayı karara bağlayan mahkeme davacının maddi ve manevi tazminat taleplerinin kısmen kabul etti. Mahkeme, davacıya 3 bin TL maddi, 20 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.  

KAZANDI AMA TEMYİZ EDECEK

Dinçdağ’ın mahkemeden talep ettiği tazminat miktarı 110 bin liraydı. Avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Diken’e konuşan Dinçdağ ise, “Bu davanın kazanılması gerçekten çok önemliydi. Haklı olduğum mücadelem artık mahkeme tarafından da tescillenmiştir. Bu kararın benzer davalar için emsal teşkil etmesini umuyorum. Bu bir zaferdir. Ancak kararı temyiz edeceğiz” dedi.

Dinçdağ, karar duruşması öncesi de çağrı yaparak, “Bu dava haksızlığa, ayrımcılığa uğramış insanların davası” diye konuşmuştu.