LGBTİ aktivisti ve avukat Levent Pişkin, geçen sene ceza aldığı “ibne” tweeti nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 10 bin lira daha ödeyecek.

Pişkin, dönemin Başbakanı Erdoğan’ın “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi’yim” açıklaması üzerine Twitter’dan “Erdoğan’dan ‘dört dörtlük ibneyim, ibneliği sizden öğrenecek değiliz’ açıklaması bekliyorum. Öptüm. #AnayasadaLGBT” yazmış, “kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret, iftira ve ağır tahrik”ten hakkında dava açılmıştı. Pişkin, 2 ay 15 gün karşılığı 1500 lira para cezasına çarptırılmış, hükmün açıklanması ise geri bırakılmıştı.

Erdoğan, ceza davasını kazanmasının ardından Pişkin’e bir de tazminat davası açarak kendisine 50 bin lira ödemesini istemişti.

Çiçek Tahaoğlu'nun Bianet'te yayımlanan haberine göre; bugün görülen tazminat davasında, Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıldız, daha önce verilen karardaki 1500 liralık cezanın az olduğunu söyleyerek, 50 bin lira tazminat istedi. “Ceza davasında hükmedilen para cezasının az olması nedeniyle müvekkilimin manevi şahsiyetine başka saldırılar da olmuştur ve müvekkilimin kişilik hakları zarar görmüştür” dedi.

İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, Pişkin’in Erdoğan’a 10 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

“CEZAYI ÖDEMEM İMKANSIZ, KAMPANYA BAŞLATACAĞIM’’

Pişkin, “Mahkemedeki savunmaları anlamsızdı. Böyle bir dava açmasaydı o tweet bu kadar duyulmayacaktı bile. Kararın, hem Erdoğan’ın bir siyasetçi olarak eleştiriye tahammül edememesi hem de eşcinselliğin bir hakaret olarak görülmesini kolaylaştırması açısından hukuka aykırı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Pişkin, para cezasının icraya koyulmasının ardından bir dayanışma kampanyası düzenlemeyi planladığını söylerken, “Benim bu cezayı ödemem mümkün değil” dedi.