CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "Türkiye’nin "kindar ve dindar nesil” ülküsüyle sistemli şekilde içine sürüklenmiş olduğu karanlık iklimden, kurumsallaşmış nefret ve şiddetten beslenen bu zihniyetin LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne dair katliam çağrısına karşı İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ivedilikle harekete geçmeli” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Orlando katliamı ve bu yıl 14.’sü gerçekleşecek LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne yönelik tehditlerle ilgili bir açıklama yayınladı.

“Her kesimden mazlumun ve mağdurun yanında yer alacağız” diyen Altıok, Orlando katliamının insanlığa karşı işlenmiş katliamların simgelerinden biri olarak hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

Altıok, Onur Yürüyüşlerine dönük tehditlere ilişkin şunları söyledi:

“Ne yazık ki, daha 3 gün önce yaşanan vahşeti lanetlemek yerine ülkemizde benzer bir katliamın çağrısı basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulabiliyor. LGBTİ bireylerin 14 yıldır gerçekleştirdiği LGBTİ+ Onur Yürüyüşü tüm yetkililerin gözleri önünde farklılıklara en ufak tahammülü olmayan bir grup zorba tarafından tehdit ediliyor. Bu açıkça nefret suçudur.

Türkiye’nin "kindar ve dindar nesil” ülküsüyle sistemli şekilde içine sürüklenmiş olduğu karanlık iklimden, kurumsallaşmış nefret ve şiddetten beslenen bu zihniyetin LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne dair katliam çağrısına karşı İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ivedilikle harekete geçmeli, Onur Yürüyüşü’nün güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamalıdır.

“Ülkemizde barış içinde bir arada yaşama iradesinin, eşit, özgür ve adil bir geleceğin savunucusu olduğumuzu bir kez daha hatırlatır, toplumun tüm kesimlerinden mazlum ve mağdur yurttaşlarımızın yanında yer almaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”