CHP milletvekili Zeynep Altıok, "LGBTİ'li bireyleri içermesi için 22 maddelik kanun teklifi verdik. En önemlisi de siyasi söylemlerde cinsiyetçi ifadeler cezalandırılmalı" ifadelerini kullandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İstanbul Milletvekili Selina Doğan ve diğer CHP Milletvekilleri İstanbul'dan gelen Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks (LGBTİ) STK temsilcileriyle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Selina Doğan, toplumda LGBTİ'lere yönelik cinsiyetçi ayrımcılık yapıldığını bu nedenle ötekileştirildiklerini ifade ederek, "Toplumsal cinsiyet dersi ilköğretim müfredatında zorunlu hale getirilmeli. Çocuklar cinsiyet eşitliğine duyarlı bir birey olarak yetişsinler. Sorunların giderilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının mevzuatındaki uygulamaların LGBTİ'li bireyleri içermesi için 22 maddelik kanun teklifi verdik. En önemlisi de siyasi söylemlerde cinsiyetçi ifadeler cezalandırılmalı" dedi.

'BU KADAR ATAERKİL BİR ORTAMDA ONLARIN DESTEĞİNİ KAZANMAK İSTİYORUZ'

Türkiye'nin ilk trans oyuncusu olan Ayta Sözeri'nin de aralarında bulunduğu LGBTİ'ler daha sonra kürsüye çıkarak sosyal hayatta yaşadıkları zorlukları anlattı. Konuşmaların bitmesinin ardından CHP Milletvekili Zeynep Altıok fotoğraf çekimi için CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ı yanına davet etti.

Bunun üzerine İstanbul'da gezetecilik yapan 36 yaşındaki trans Michelle Demishevich, "Bizim amacımız trans kadın görünümü. Bir erkek arkadaşı öne geçirmeniz biraz uygun olmadı" diyerek Altıok'a serzenişte bulundu.

Bunun üzerine Orhan Sarıbal arkaya, Demishevich ise ön sıraya geçti. Zeynep Altıok ise Demishevich'e, "Hep birlikte olalım istedik. Onların desteğini kıymetli gördüğümüz için. Biliyorsunuz bu kadar ataerkil bir ortamda onların desteğini kazanmak istiyoruz da o yüzden. Daha çok toplumda erkek olsun bizi destekleyen" dedi.

Michelle Demishevich ise "Önemli olan kadın görünümü ama" diye cevap verdi.