ABD'de Başkan Barack Obama yönetimi, Beyaz Saray'da insan kaynakları görevlisi olarak çalışmak üzere transseksüel Raffi Freedman-Gurspan'ı işe aldı.

Bu kararla birlikte ilk kez transseksüel kimliğini gizlemeyen bir kişi, Beyaz Saray'da iş bulmuş oldu.

Obama'nın danışmanlarından Valerie Jarrett, Freedman-Gurspan'ın transseksüel hakları konusundaki görüşlerinin Obama yönetiminin fikirleriyle örtüştüğünü ifade etti ve "Raffi Freedman-Gurspan, Beyaz Saray'ın her zaman desteklediği liderlik özelliklerine sahip birisi" dedi.

Daha önce Transseksüeller için Eşit Haklar Ulusal Merkezi'nde danışman olarak çalışmış olan Freedman-Gurspan'ın Beyaz Saray'da işe alınması, ABD'de LGBTİ hakları açısından da olumlu yönde atılmış bir adım olarak değerlendirildi.

Sivil toplum kuruluşu Gay-Lezbiyen Zafer Enstitüsü Başkanı Aisha Moodie-Mills, "Hükümetimiz ancak Amerikalıların gerçekte kim olduğunu kabullendiği zaman sağlıklı biçimde çalışabilir" dedi.

LGBTİ hakları konusundaki bir diğer gelişme ise ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan geldi.

Pentagon'dan yapılan açıklamada transseksüellerin orduda görev yapmasını yasaklayan düzenlemenin gözden geçirildiği belirtildi.

Beyaz Saray da Pentagon'un açıklamasının 'memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Eşcinsel azınlıklara diğer Amerikalılarla eşit hakların verilmesi taraftarı olan ABD Başkanı Barack Obama, ABD Yüksek Mahkemesi'nin eşcinsel evlilikleri tanıma kararını memnuniyetle karşılamıştı.

Bu kararın üzerine Beyaz Saray, eşcinsellerin simgesi olan gökkuşağı renklerine bürünmüştü. Ayrıca ordu dahil ülkenin bazı devlet kurumlarında, resmi etkinlikler düzenlenerek eşcinsellerin devlet kurumlarında görev alma hakkına sahip olduğu anlatılmıştı.

Kaynak: (BBC Türkçe, Sputniknews)