Alev adlı kadın, caddede çalıştığı sırada müşteri olarak yaklaşan bir erkek tarafından bıçaklandı ve olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından karakola giden Alev’in arkadaşları da Avcılar Emniyeti’nde sorgulandı.


İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, polislerin karakoldaki bekleyiş sırasında “Ne kadar çok ibne var arkadaş” dediğini duyurdu.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, katil zanlısı ise henüz yakalanmadığı bildirildi.

İstanbul Maltepe’de 33 yaşındaki trans kadın Nilay 23 Kasım öğle saatlerinde evinde saldırıya uğramıştı. Katil, Nilay’ı bıçakladıktan sonra bornozla boğarak öldürmüş, arkadaşları Nilay’ın cansız bedenine ulaşmıştı.

Polis ise, saldırının ardından harekete geçen ve bilgi almaya çalışan İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nden Kıvılcım Arat’a “Zaten ölmüş, gırtlağı kesilmiş, ne uğraşıyorsunuz” demişti.

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde ise İstanbul’da bir trans kadın saldırıya uğramıştı. 19 Kasım’ı 20’sine bağlayan gece saat 3 sularında Şişli Halaskargazi Caddesi’nde trans kadın Adriana levyeyle darp edilmişti. (Bianet)