İrlandalılar eşcinsel evliliğe “evet“ derken, Almanya’da Hrıstiyan Demokrat Parti (CDU) ise kararsız. Ancak hükümet ortağı partiye engeli kaldırması için baskı giderek artıyor.

Hrıstiyan Demokrat Parti (CDU), eşcinsel evlilik konusunda bölünmüş durumda. Karşı çıkanlar kadar onay verenler de var.

CDU milletvekili Stefan Kaufmann, Tageszeitung'a verdiği demeçte, “Evliliğin önünün açılması tabii ki çoğu aynı cinsiyetten sevgili için ve bundan daha fazlası için sembolik bir karaktere sahip olurdu“ şeklinde konuştu. Kaufmann, Almanya'da kilise ve devletin ayrı olması ışığında burada da İrlanda'daki referandumdan daha farklı bir karar çıkmayacağı görüşünde.

CDU Genel Başkan Yardımcısı Thomas Strobl ise bu tür talepleri reddediyor. Strobl, “Anlaşmalarımızı tutmalıyız“ şeklinde konuştu.

Strobl, Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders'in meclis gruplarının üstünde bir federal girişim başlatılması çağrısını yanlış bir yol olarak nitelendirdi.

MERKEL’E ÇAĞRI      

Hrıstiyan Birlik Partileri ve Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) koalisyon anlaşmasında, var olan ayrımcılıkların sona erdirilmesi gerektiği maddesi yer alıyor. Ancak SPD, bunun uygulanmasını sağlayamadı. Hrıstiyan Birlik partileri, eşcinsel çiftler için sınırsız evlatlık edinme hakkını da reddediyor.

Lezbiyen ve Eşcinseller Federal Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Vogt, Başbakan ve CDU Genel Başkanı Angela Merkel'a daha cesur adımlar atması çağrısında bulundu ve ekledi: “Umarım Angela Merkel, sonunda CDU'nun blokajını dikkate almaz“ dedi. (DW Türkçe)