LGBTİ bireylerin anneleri öncülüğünde ayrımcılığa karşı durmak ve ailelerinin bilinçlenmesini sağlamak için kurulan LİSTAG çalışmalarını sürdürüyor LİSTAG aktivisti Sema Yakar, "Aile çocuğunun yanında yer alırsa o çocuk başarılı oluyor. Bizim çocuklarımızın da nefret cinayetine maruz kalmadan diğer insanlar gibi eşit haklarla yaşamaya ihtiyacı var" dedi.

Özgür Gündem'de yer alan habere göre, LGBTİ'lere hayatın her alanında ayrımcılık sürerken, LGBTİ'lerin aileleri de artık ayrımcılığa karşı mücadelenin bir parçası. Ailelerin konuyla ilgili bilinçlenmesi amacıyla kurulan LGBTİ Aileleri ve Yakınları Grubu (LİSTAG) aktivisti Günseri Dom, 2008 yılından beri LİSTAG aile grubu içerisinde yer aldığını belirterek, "İlk başlarda bilgilenme süreci içerisindeydik. Daha sonra uluslararası aileler toplantısına katıldık. 2008 yılından itibaren uzmanlarla bilgilendirme ve paylaşım toplantıları yapıyoruz" dedi.

'HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞA KARŞIYIZ'

Bütün sivil toplum kuruluşları ile iletişim içerisinde olduklarını söyleyen Dom, her türlü ayrımcılığa karşı çalıştıklarını söyledi. Dom, "Ailelere çocuklarının ahlaksız ya da hasta olmadığını söylüyoruz. Çocuklarının o süreçlerinde yanlarında olmasını sağlıyoruz. Çoğu ailede şok, kaybetme korkusu, neden biz, sonra reddetme, bilgilenme süreci ve kabul etme süreci oluyor" şeklinde konuştu. LİSTAG aktivisti Sema Yakar'da, LGBTİ'lerin en çok ailelerine ihtiyacı olduğunun altını çizdi. "Aile çocuğunun yanında yer alırsa o çocuklar başarılı oluyor. Devlete bir sözüm var; bizler aslında çok geç kalınmış olan haklarımızı talep ediyoruz. Nefret cinayetine maruz kalmadan diğer insanlar gibi eşit haklarda yaşamaya ihtiyacımız var" diyen Yakar, LGBTİ'lerin bir an önce insani haklarına kavuşmaları gerektiğini kaydetti.

LİSTAG NEDİR?

Çocukları eşcinsel, biseksüel ve trans olan ebeveynlerin bir araya geldiği LGBTİ Aileleri ve Yakınları Grubu (LİSTAG), 2008’de birkaç ebeveynle Lambda İstanbul Aile Grubu ile bir araya gelerek oluşturuldu. Daha sonra bağımsız bir şekilde örgütlenerek LGBTİ Aileleri ve Yakınları Grubu ismini aldı. İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara ve Diyarbakır'da çalışmalar yapan LİSTAG üyeleri, kendileri gibi olan ailelere ulaşarak, bilinçlenme ve sahiplenme noktasında yardımcı oluyor.