Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artılara (LGBTİ+) özel cinsel sağlık bilgilerine yer veren lgbtisagligi.org sitesi LGBTİ+ farkındalığı bulunan danışmanların ücretsiz psikolojik danışmanlık verdiği başvuru merkezlerini paylaştı.

Kaos GL'nin aktardığına göre 2017 yılından beri yayım hayatına devam eden lgbtisagligi.org, LGBTİ’+ların yaşadıkları psikolojik sorunlara destek olmak adına çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarını tanıttı.

Listede danışanlarını ruh sağlığı alanında Ankara yerelinde veya diğer ilerdeki CETAD bağlantılı uzmanlara yönlendiren Kaos GL Derneği de var.

İşte LGBTİ+ dostu ücretsiz psikolojik danışmanlığa erişebileceğiniz adresler:

ŞİŞLİ BELEDİYESİ

Şişli Belediyesi’nin Feriköy’deki Sağlık İşleri Müdürlüğü Binası polikliniğinde psikoloji bölümüne hafta içi her gün saat 08:30 - 16:00, psikiyatri bölümünde ise her Cuma saat 17:00 - 20:00 arası ücretsiz muayene olabilirsiniz.

Yalnızca Türkçe dilinde verilen psikolojik danışmanlık için 0212 234 48 31 numaralı telefondan randevu almanız gerekiyor. Türkçe ve İngilizce dillerinde verilen psikiyatrist muayenesi için de aynı telefon numarasından randevu almak gerekiyor.

Psikolojik danışma hizmetinden mülteciler de aynı şartlarda yararlanabiliyor. Polikliniğin adresi: Abide-i Hürriyet Cad. Mezarlık Çıkmazı Sok. No:3 Feriköy/ Şişli

SOSYAL POLİTİKALAR CİNSİYET KİMLİĞİ VE CİNSEL YÖNELİM ÇALIŞMALARI DERNEĞİ (SPOD)  

Cinsel yönelimi ya da cinsiyet kimliğinden kaynaklanan sorunları aşmada ve diğer konularda  psikolojik desteğe ihtiyaç duyan bütün LGBTİ+’lar, derneğin Psikolojik Danışma programına destek alabilmek için başvurabiliyor.

Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim konularında eğitim almış yaklaşık 15 yarı-gönüllü psikoterapistten oluşan SPoD psikoterapi ağı piyasa şartlarına göre daha düşük ücretlerle terapi ve danışmanlık desteği sağlıyor.

Ruh sağlığı uzmanlarına ulaşabilmek için öncelikle aşağıdaki link üzerinden ulaşabilecek kısa formun doldurulması gerekiyor. Başvurunuzun ardından yapılacak bir ilk görüşme sonrasında uygun uzmana yönlendiriliyorsunuz.

Her ayın ilk Çarşambası ise SPoD Salon’da psikiyatrist Seven Kaptan öncülüğünde Trans Terapi Toplantıları düzenleniyor.

SPoD Psikolojik Danışma hizmeti başvuru formu için tıklayın.

SPoD Trans Grup Terapisi ve Danışma Toplantısı hakkında bilgi için tıklayın.

Daha ayrıntılı bilgi için derneğin Danışma hattını da arayabilirsiniz: 0850 888 54 28 (Hafta içi 12.00-18.00)

KAOS GL DERNEĞİ

KAOS GL Derneği, her şehirden yapabileceğiniz başvurulara [email protected]  adresi üzerinden danışmanlık veriyor.

Dernek, ruh sağlığı alanında Ankara yerelinde veya diğer ilerde Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) bağlantılı  uzmanlara yönlendiriyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.