Ahura LGBT aktivisti Yunus Darin Şahin, ailesi tarafından 27 Temmuz sabahı İzmir’deki evinde darp edildi.

Şahin’i darp eden aile bireyleri karakola giderek, evinde gökkuşağı bayrağı ve YPJ bayrağı olduğu gerekçesiyle “bu terörist” diyerek Şahin hakkında suç duyurusunda bulundular. 

habersol.org'da yer alan habere göre Darin Şahin yaşananları şöyle anlattı:

"Ailem bir gece önceden beni arayıp tehdit ve hakaret etmeye başlamıştı. Ben de bu yüzden geceyi arkadaşlarımın evinde geçirdim. Sabah eve bazı eşyalarımı almak için gittiğimde kapımı açamadım, kilidi değişmişti. Ev arkadaşlarım da evde olmadığı için bana kapıyı açacak kimse yoktu. Tam geri dönüyordum ki kapı içeriden açıldı, annem kolumdan tutup içeriye çekti, ardından amcam duvara vurmaya başladı beni.

Bu olay yaşandığında saat 7.30- 8.00 arasıydı. Saat 10’a kadar sürekli olarak darp ettiler. Sonra bir şekilde polisi aradım, 15-20 dakika içinde polisler geldi. Ailem polise evdeki bayrağı göstererek “bu ibne, dönme” dediler ve beni darp etmeye devam ettiler. Polis de aileme hak verdi ve engel olmadı. Her yerim kan içinde kaldı. Ardından hastaneye ve karakola gittik. Karakolda ailem beni tehdit ve darp etmeye devam etti. Polisler yine engel olmadı.

Karakolda da kötü muameleye maruz kalan Şahin, ailesi saat 15’te serbest kaldığı halde 3 saat boyunca nezarethane gibi bir odada bekletildikten sonra vücudunda yaralar olduğu halde saat 5’te bulunduğu yerden çıkartılarak terörle mücadeleye götürüldü.

Hukuki sürecini ÇHD ve İHD’li avukatların takip ettiğini söyleyen Şahin, bundan sonraki süreçteyse kaçmak dışında bir çaresi olmadığını belirtti. “Sırtımda bu aile yüküyle nereye kadar kaçarım bilmiyorum” diyen Şahin, “sonumun Roşin gibi, Ahmet Yıldız gibi olmasını istemiyorum” dedi.