Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Büro Üyesi Leyla Halid, 16 Eylül'de tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Alp Altınörs'e dayanışma mesajı gönderdi.

ETHA'da yer alan habere göre; FHKC'li Leyla Halid'in mesajı şöyle:

“Sevgili yoldaşlar, arkadaşlar ve Alp yoldaş,

“Partim FHKC adına, Leyla Halid olarak ben ülkenizdeki tüm politik tutsakların özgürlük mücadelesine sonuna kadar desteğimizi ifade etmek isterim.

“Filistinliler on yıllardır Yahudi hapishanelerinde işkence görüyor. Biz devrimcilerin mücadele için ne bedel ödediğini iyi biliyoruz, bir devrimci için özgürlüğünden olmanın ne demek oluğunu iyi biliyoruz. Ben buradan Türkiye hapishanelerindeki yoldaşlarıma, özellikle yoldaşım Alp'e şu mesajı vermek istiyorum. Sizin sadece fikirlerinizi ifade etmenize bile dayanamayan baskıcı güce karşı mücadeleniz ve gücünüzü sürdürmeniz önemli. Tüm özgürlük sevdalılarına, insan hakları örgütlerine, Türkiye'deki politik tutsakların serbest bırakılması için seslerini yükseltmeye çağırıyorum. Alp'in eşi ve ailesine mesajım şu: Hapishanede Alp'in hayatı için hissettiğiniz korku ve endişeyi ben de hissediyorum. Ama şunu söylememe izin verin, devrimcilerin hapsedildiği ülkelerde demokrasi ve özgürlük de hapistir. Hepimiz Alp yoldaşın bir an önce özgür olması için seslerimizi yükseltelim. Yaşasın halkların özgürlük, demokrasi ve adalet mücadelesi!”