Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saray'da düzenlenen ‘Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada "Şiiri, müziği yasaklayan bir ülkeden sanatçıları ötekileştirmeyen yepyeni bir Türkiye’ye kavuşulduğuna" ilişkin sözleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Erdoğan'a yanıt veren isimlerden biri de  İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan ihraç edilen oyuncu Levent Üzümcü oldu.

Oyunları yasaklanan Üzümcü, "Merhaba, adım Levent Üzümcü, “emir büyük yerden?” diyerek İstanbul belediye şeyiniz tarafından haksız, hukuksuz ve sebepsiz yere işimden oldum, başkanı olduğunuz partinin yönetimindeki hiçbir ilde ve sahnede oyun oynayamıyorum. Bi Nâzım, bi Âli değilim ama ben de idare ederim" dedi.

Öte yandan “ Sadece Diktatör” oyunu yasaklanan TİP İstanbul Milletvekili Barış Atay,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şiiri, müziği yasaklayan bir ülkeden sanatçıları ötekileştirmeyen yepyeni bir Türkiye’ye kavuştuk..." şeklindeki açıklamasını alıntılayarak, “ Tekrar oynamaya başlayabilirim o zaman. Yasak kalkmıştır herhalde...” dedi.

Erdoğan, konuşmasında, "Nazım Hikmet'i hapiste çürütenler, Sabahattin Ali'yi katledenler tek parti döneminin jakobenleridir.  Şiiri, müziği yasaklayan bir ülkeden sanatçıları ötekileştirmeyen yepyeni bir Türkiye'ye kavuştuk" demişti.