Haftalık mizah ve karikatür dergisi LeMan, enkaz altındaki ailesi için yardım isteyen depremzedeyi konuşturmayan ve sosyal medyada tepki toplayan Show TV muhabirini kapağına taşıdı. 

Depremzedenin konuşma balonunda "Ben enkazdan çıktım ama annem, babam ve kardeşim enkazın içinde. Kimse yardıma gelmiyor... Kaçıyor musun?" sözleri yer alırken, muhabirin konuşma balonunda ise "Konuşamayan depremzedelere gidiyorum" ifadeleri kullanıldı.

'MUHABİRE YÖNELİK LİNÇ BİZİ ÜZER'

Kapağı sosyal medya hesabından paylaşan LeMan dergisi, daha sonra çizimle ilgili şu açıklamaya yer verdi:

"Bu karikatürün öznesi tek başına muhabir değil, medya baskısı ve yandaşlaştırılmış medya eleştirisidir. Muhabire yönelik orantısız öfke yönelimi ve linç bizi üzer."

TEPKİ TOPLAMIŞTI

Maraş merkezli iki depremin ardından bölgeye giderek canlı yayına bağlanan Show TV muhabiri, enkazdan çıkarıldığını söyleyerek yanına gelen ve ailesi için yardım isteyen depremzededen uzaklaşmıştı.

Kendisinin enkazdan çıktığını ama ailesinin hala enkaz altında olduğunu anlatan depremzede, “Kaç gündür bekliyoruz, tek bir araç bile göndermiyorlar. Ben kardeşimden ses duydum ‘Abla ne olursun beni kurtar’ dedi. Hiç kimse gelmiyor asla” diye konuşmuş, muhabir ise araya girerek depremzedenin sözünü kesmişti.

Depremzedenin yüzünde şaşkınlık oluşurken muhabir, ekiplerin tüm Maraş'ta çalıştığını anlatarak uzaklaşmış ve kamera başka yöne çevrilmişti.

Sosyal medyada tepki toplayan muhabir sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapmış, "Enkaz altında nefes alan bir babanın sesini yayına verdik ve kurtarılması için buraya iş makinesi gelmesi gerekiyor, gelmedi, gelmeli dedik, adres verdik. Ben bunları anlatırken Buse Hanım da ben de enkazdan kurtuldum dedi. Yanına gittim. Annesi, babası ve kardeşi için yardım istedi. Ben de yardım gitmeyen yerlerin altını çiziyoruz dedim. Bas bas iş makinesi lazım dediğim yayının özüne aykırı şekilde linç ediliyorum" ifadelerini kullanmıştı.