Kurban Bayramının ilk günleridne sosyal medyada "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" mesajını paylaştıktan sonra hedef haline getirilen Leman Sam'ın 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçlamasıyla bir yıla kadar hapsi istendi.

Avukat Turgay Balaban, Sam hakkında dini değerleri aşağılamaktan savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu, mahkeme ise takipsizlik vermişti.

BirGün'de yer alan habere göre, Balaban’ın yaptığı itirazın ardından dosyayı tekrar inceleyen İstanbul 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği, 'kovuşturmaya yer yok' şeklindeki kararın kaldırılmasına hükmetti.

Bu gelişme üzerine  Savcı Hasan Basri Zamanis tarafından hazırlanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede ‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak’la suçlanan Sam’ın altı aydan bir yıla kadar hapsi isteniyor.

ARINÇ 'ZAVALLI' DEMİŞTİ

Söz konusu mesajı paylaşmasının ardından sosyal medyada adeta linç edilen Leman Sam, başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere birçok AKP'li tarafından da hedef gösterilmişti. Sam, kendisini din düşmanlığı yapmakla suçlayan eleştirilere "Sahtekar ve cahilsiniz" yanıtını vermişti

Sam'a 'sanatçı müsveddesi' diyen Arınç, Arınç, "İnsan bile sayılmayan, kaldı ki Müslüman olduğunu konuşmayacağız bir cellatlar grubunun yaptığı işle bir kurban kesmeyi yan yana getiren bu zavallıyı huzurlarınızda kınıyorum" ifadelerinin kullanmıştı.