Fransa'da IŞİD saflarında savaşmaya gidenlerin ardından, şimdi de IŞİD’e karşı mücadele etmek için bölgeye gitmek isteyenlerin sayısı artıyor.

Le Figaro, bazı emekli asker ve gençlerin Irak ve Suriye'deki hristiyan azınlığı korumak üzere bölgeye gitmek için hazırlık yaptığını yazdı.

Gazete, sosyal paylaşım ağları üzerinden bölgedeki Hristiyan milislerle yazışan, Suriye ve Irak'a gitmek için hazırlık yapanlarla yaptığı röportajlara yer verdi.

Takma isimlerle yayımlanan röportajlarda bölgeye gitmek isteyenler, "IŞİD'in Hristiyan azınlığına yönelik saldırılarına büyük tepki duyduklarını ve bölgedeki milislerine yardımcı olmak istediklerini" ifade ediyor.

Daha önce de Hristiyanları korumak için yurt dışına savaşmaya gidenler olduğunu yazan Le Figaro gazetesi, 1970'li yılların sonunda aşırı sağ eğilimli çok sayıda Fransız vatandaşının Lübnan'daki iç savaşta Hristiyan milislerin yanında savaşma üzere bölgeye gittiğini hatırlattı.

Fransa'da geçen yıl kabul edilen yasaya göre, yurt dışında savaşmaya ve silah eğitimi almaya gidenlere hapis cezası veriliyor. Ocak ayındaki terör saldırılarının ardından çıkarılan yasa da yurt dışına savaşmaya gideceğinden şüphelenilenlere geçici çıkış yasağı koyulmasını öngörüyor.

Fransa'dan yaklaşık 900 kişinin, IŞİD saflarında savaşmak için Irak ve Suriye'ye gittiği tahmin ediliyor. (Sputniknews)