Türkiye’nin askeri istihbarat uçağının sınır ihlali de yaparak alçak uçuşla 2. kez geçişinde vurulduğu Lazkiye’de aynı dönemde ilginç bir gelişme yaşandı.

 

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı El Aydo beldesinde çıkan çatışmada vurulduğu belirtilen beraberindeki 2'si yaralı 300 Suriyeli ile dün Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına getirilen silahlı muhalifler safında savaşan Suriyeli teğmen Ahmet El Iraki (23) hayatını kaybetti.

 

Iraki'nin cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin ardından Yayladağı ilçesine getirildi.

 

Yayladağı Asri Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Iraki'nin yakınlarının yanı sıra, Yayladağı'ndaki kampta kalan Suriyeliler katıldı.

 

Törende, Suriyeliler Beşar Esad aleyhinde sloganlar attı. Suriyeli imam eşliğinde kılınan namazın ardından Iraki'nin cenazesi toprağa verildi.

 

TÜRKİYE’DEN GELEN SALDIRI İDDİASI

Suriye'nin resmi haber ajansı Sana, Lazkiye kentinin kırsal kesiminde Türkiye ile sınır bölgesinde bulunan el-Yemame Köyü karakoluna Cumartesi günü Türkiye topraklarından gelen silahlı bir terör grubunun saldırısına maruz kaldığını iddia etti.

 

Haberde, karakolda bulunan güvenlik birimlerinin teröristlerin saldırısına karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada silahlı terör grubunun birçok üyesinin etkisiz hale getirildiği, bir çoğunuün yaralandığı bir bölümünün ise, Türkiye topraklarına kaçtığı savunuldu. Çatışmada Suriye'deki karakoldaki bazı görevlilerin de yaralandığı ileri sürüldü.